Viking vs Stromsgodset – Meciul Zilei 09.Iulie.2016

Viking logo Stromsgodset logoCel mai interesant meci de astazi este un derby al campionatului norvegian intre doua formatii care au sanse de a castiga titlul de campioana si care pana acum au avut un parcurs foarte bun. Partida va avea loc pe Viking Stadion din Stavanger, acolo unde echipa locala va intalni pe Stromsgodset, una dintre cele mai valoroase formatii din Norvegia.

Oaspetii de la Stromsgodset au cea mai productiva ofensiva din campionatul norvegian, cele 28 de goluri marcate de jucatorii antrenati de Bjorn Petter Ingebretsen au ajutat la acumularea a 26 de puncte care au dus echipa pe pozitia a treia din clasament. Tot 26 de puncte au si gazdele de la Viking care au un golaveraj inferior dar care pot profita in aceasta partida de terenul propriu si sa obtina  o victorie esentiala. In campionatul Norvegiei castigatoarea titlului participa in UEFA Champions League, iar urmatoarele doua clasate se califica in Europa League, asadar cele 3 puncte puse in joc pot influenta decisiv soarta celor doua formatii.

In ultimele 4 sezoane Stromsgodset a terminat de fiecare data in primele 4 clasate, ceea ce inseamna ca jucatorii oaspetilor au mai multa experienta in meciurile decisive. Stromsgodset va trebui sa joace chiar dupa acest meci in Europa League, oaspetii de astazi o vor intalni saptamana viitoare pe SonderjyskE din Danemarca.

Cei mai valorosi jucatori din trupa oaspetilor sunt Gustav Valsvik, Jonathan Parr, ghanezul Bismark Adjei-Boateng si capitanul Lars Christopher Vilsvik, in timp ce in tabara adversa  se afla mai multi jucatori straini periculosi. Nigeranul Suleiman Abdullahi era unul dintre cei mai buni marcatori din campionatul norvegian, insa acesta evolueaza acum pentru Eintracht Braunschweig, iar managerul Kjell Jonevret se bazeaza in acest meci pe Samuel Adegbenro si islandezul Bjorn Daniel Sverrisson .

Viking si Stromsgodset au avut pana acum 31 de intalniri directe, iar dintre aceste meciuri oaspetii de astazi au castigat 13 partide in timp ce Viking au castigat de 12 ori, la fel de echilibrata a fost si ultima confruntare care s-a terminat cu scorul de 1-1.

In aceste conditii ne asteptam la un duel foarte strans, casele de pariuri oferind cota 3.40 pentru acei pariori care vor miza pe inca un rezultat de egalitate, iar un succes al oaspetilor este cotat cu 3.10. Pariorii trebuie sa tina cont de posibilitatea ca antrenorul oaspetilor sa foloseasca unele rezerve  pentru a odihni titluarii in vederea meciului de saptamana viitoare din Europa League, asadar cel mai indicat pronostic este o victorie a oaspetilor care este cotata cu 2.20 de majoritatea caselor de pariuri.