Biletul Zilei
Biletul Zilei

Suedia vs Tara Galilor – Meciul Zilei 05.Iunie.2016

suedia logotara galilor logoCel mai interesant amical al zilei se va disputa intre Suedia si Tara Galilor, doua nationale care vor fi prezente si la turneul final din Franta. Partida va incepe de la ora 17:00 si va fi ultimul test pentru cele doua reprezentative inainte de inceperea Campionatului European.

Tara Galilor are mai multe sanse de a se califica in faza urmatoare deoarece se va confrunta cu adversari mai usori, echipele pe care le vor intalni oaspetii de astazi sunt Slovacia, Anglia si Rusia, in timp ce Suedia va evolua impotria Italiei, Belgiei si a Irlandei. De asemenea trebuie sa ne amintim ca Tara Galilor a obtinut calificarea directa din grupa de preliminarii, in timp ce Suedia a avut nevoie de un baraj contra selectionatei Danemarcei pentru a participa la Euro 2016. Totusi de-a lungul istoriei Suedia a obtinut mai multe participari la turneele finale decat adversara de astazi, iar jucatorii Tarii Galilor nu au multa experienta in meciurile importante care pot decide calificarea in faza urmatoare a nationalei.

Suedia nu a avut rezultate foarte optimiste in ultima perioada, amicalele contra Estoniei, Slovaciei si Turciei i-au dezamagit pe fanii suedezilor care au asteptari foarte mari de la Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg sau Pontus Wernbloom. Suedia este castigatoare Olimpiadei din 1949, insa cea mai importanta performanta din perioada recenta a fotbalului este o semifinala la Campionatul Mondial din 1994.

Generatia actuala a Tarii Galilor promite sa faca o figura frumoasa la Euro 2016, din lotul galezilor vor face parte Aaron Ramsey de la Arsenal Londra, Joe Allen de la Liverpool si Ben Davies care evolueaza la Tottenham Hotspur, insa cel mai important membru al vestiarului este Gareth Bale, proaspat castigator al trofeului UEFA Champions League cu Real Madrid. Majoritatea fotbalistilor din lotul oaspetilor evolueaza la cluburi din Anglia, ceea ce inseamna ca trupa galeza va adopta un stil mai direct si vom vedea multe contra-atacuri.

Suedia si Tara Galilor s-au intalnit doar de doua ori in istorie, in prima confruntare de la Campionatul Mondial din 1958 scorul a fost 0-0, iar in a doua intalnire directa suedezii s-au impus intr-un amical din 2010. In ultimele 5 partide disputate Tara Galilor a reusit sa obtina doar o victorie impotriva Andorrei, iar pentru confruntarea cu Suedia casele de pariuri acorda cota 3.95 pentru succesul oaspetilor.

Probabil ca entuziasmul galezilor se va vedea la meciurile importante ale turneului final, de aceea pariorii care vor miza pe victoria suedezilor vor obtine cota 2.00, acesta fiind si cel mai indicat pronostic daca avem in vedere conditiile in care se va disputa acest amical.