Biletul Zilei
Biletul Zilei

Rusia vs Coasta de Fildes – Meciul Zilei 24.Martie.2017

Tara organizatoare a Campionatului Mondial de anul viitor este Rusia, iar acest statut le ofera participarea la tunreul final, deci selectionata rusa nu va trebui sa evolueze in preliminarii dar va trebui sa sustina partide amicale pentru a se pregati pentru meciurile oficiale. In aceasta seara de la ora 18:00 rusii vor intalni Coasta de Fildes intr-un meci care va avea loc pe stadionul FK Krasnodar, iar microbistii pot urmari un duel foarte interesant in care vor evolua mai multi jucatori de calitate.

Pentru Rusia acesta este primul meci din 2017, insa Coasta de Fildes a mai evoluat in Cupa Africii pe Natiuni. Din pacate ivorienii nu au obtinut nici o vicotrie si au parasit competitia inca din faza grupelor, dar spera sa realizeze o performanta mai buna la Campionatul Mondial de anul urmator. Campania de preliminarii a inceput inca din 2016 pentru formatiile africane, iar in acest moment Coasta de Fildes se afla pe prima pozitie intr-o grupa din care mai fac parte Gabon, Maroc si Mali.

Selectionata ivorienilor a participat doar la ultimele 3 Campionate Mondiale, insa in palmaresul Coastei de Fildes se afla si 2 titluri de campioana a Africii.  In lotul actual al oaspetilor evolueaza cativa jucatori foarte importanti precum: Eric Bailly, Serge Aurier, Wilfried Bony sau Max Gradel. Este foarte important de amintit si faptul ca majoritatea fotbalistilor din lotul ivorineilor evolueaza in strainatate, in timp ce in formatia rusa doar un singur fotbalist nu evolueaza in campionatul intern.

Acest aspect poate constitui un avantaj pentru selectionerul Stanislav Cherchesov care are la dispozitie un lot omogen de jucatori ce se cunosc foarte bine. Cel mai valoros fotbalist din nationala Rusiei este Alan Dzagoev care evolueaza pentru CSKA Moscova alaturi de portarul Igor Akinfeev, Georgi Schennikov si Vasili Berezutski.

Chiar daca la ultimul turneu final rusii au obtinut doar un rezultat de egalitate in compania Angliei, nationala Rusiei este o prezenta constanta la Campionatele Mondiale si Europene, iar faptul ca vor fi si tara gazda le va oferi mai multe avantaje.

Coasta de Fildes si Rusia au mai sustinut un meci amical in 2012, atunci scorul final a fost 1-1 Dzagoev si Gradel fiind autorii celor doua reusite. Si in partida din aceasta seara ne asteptam la o lupta foarte stransa chiar daca agentiile de pariuri acorda cota 4.50 pentru un succes al ivorienilor si cota 1.80 pentru vicotria nationalei Rusiei. Totusi cel mai recomandat pronostic este varianta de sub 2.5 goluri marcate pentru care pariorii vor obtine cota 1.55 de la majoritatea agentiilor din tara.