Biletul Zilei
Biletul Zilei

Romania vs Danemarca – Meciul Zilei 26.Martie.2017

In aceasta seara pe Cluj Arena nationala Romaniei va disputa un meci foarte important in compania Danemarcei, o contra-candidata in lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial organizat de Rusia.

Jucatorii tricolori au sansa in aceasta confruntare sa obtina 3 puncte extrem de pretioase si sa mai repare din imaginea nefavorabila creata dupa infrangerea cu Polonia si egalul din Kazakhstan.  In acest moment nationala Romaniei se afla pe pozitia a patra din grupa cu 5 puncte acumulate in 4 meciuri, in timp ce Danemarca ocupa locul 3 cu un punct mai mult.

Pe prima pozitie din grupa se afla Polonia care a obtinut 10 puncte, insa trebuie sa tinem cont si de faptul ca daca termina pe pozitia secunda Romania inca se poate califca la mondiale.

Adversara tricolorilor  a obtinut pana acum rezultate previzibile, fiind invinsa de Muntenegru si Polonia si s-a impus in fata Armeniei si Kazakhstanului. Danemarca nu este o nationala care sa participe constant la turneele finale, insa a reusit sa cucereasca Campionatul European din 1992 si Cupa Confederatiilor in 1995. Ultima partida sustinuta de danezi a avut loc pe 15 noiembrie 2016 intr-un amical in compania Cehiei care s-a terminat la egalitate cu scorul de 1-1.

Fotbalistii romani trebuie sa fie constienti ca nu exista o mare diferenta intre valoarea tricolorilor si cea a lotului danez, cei mai cunoscuti fotbalisti din tabara oaspetilor sunt: Christian Eriksen de la Tottenham, Jannik Vestergaard de la Borussia Monchengladbach si portarul Kasper Schmeichel care evolueaza pentru Leicester City.

Nationala Romaniei ar trebui sa profite de avantajul terenului propriu si sa obtina cele 3 puncte in aceasta intalnire, 3 puncte care ar putea cantari foarte mult la finalul preliminariilor si care putea creste moralul fotbalistilor pregatiti de Cristpoh Daum.

Trebuie sa amintim microbistilor romani ca tricolorii nu au mai fost prezenti la un Campionat Mondial de aproape 20 de ani, iar daca Romania va pierde si in aceasta seara, calificarea la turneu final din Rusia va fi o misiune foarte dificila.

Ultima confruntare dintre Romania si Danemarca a avut loc intr-un amical disputat pe 18 noiembre 2014 care s-a terminat cu victoria Romaniei cu scorul de 2-0, insa multi suporteri ai tricolorilor nu au uitat meciul din preliminariile pentru Euro 2004 atunci cand Romania a fost umilita pe teren propriu de danezi cu scorul de 5-2.

Speram ca in aceasta seara tricolorii sa obtina o vicotrie, desi cel mai indicat pronostic pentru pariori este varianta de sansa dubla 1X care este cotata cu 1.45  deoarece Danemarca este capabila sa obtina un rezultat de egalitate.