Biletul Zilei
Biletul Zilei

Romania vs Albania – Meciul Zilei 19.Iunie.2016

romania logoAlbania logoNationala Romaniei isi va juca astazi ultima sansa de a se califica in faza urmatoare, in ultimul meci din aceasta grupa tricolorii vor intalni Albania, o formatie care pana acum nu a obtinut nici un punct si nici nu a marcat in partidele precedente.

Confruntarea va avea loc pe Parc Olympique Lyonnais si va incepe de la ora 22:00, in acelasi moment cu partida dintre Franta si Elvetia, un meci care ar putea influenta soarta Romaniei. Pentru ca selectionata romana sa urce pe pozitia a doua a clasamentului avem nevoie de o victorie a Frantei in fata elvetienilor care  in acest moment au cu 3 puncte mai mult decat Romania. Chiar si in cazul in care rezultatul din cealalta partida nu va avantaja Romania, tricolorii se pot califica mai departe de pozitia a treia, insa o victorie impotriva Albaniei este absolut necesara.

Albania se afla in premiera la un turneu final, dar nu trebuie tratata ca o victima sigura. Albanezii au pus multe probleme in meciurile contra Elvetiei si Frantei, chiar daca nu au marcat nici un gol. In prima partida din grupa elvetienii au castigat doar cu 1-0 desi Albania a evoluat in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Lorik Cana din minutul 36.

Capitanul Albaniei a fost suspendat in meciul cu Franta in care albanezii au rezistat 90 de minute fara sa primeasca gol, dar in ultimele minunte ale partidei francezii au marcat de doua ori. Lorik Cana va reveni in echipa Albaniei pentru confruntarea de astazi si trebuie sa ne asteptam la un joc foarte agresiv din partea albanezilor deoarece acest meci poate fi ultima partida de la acest turneu final.

Cel mai valoros membru din echipa albaneza este fundasul dreapta Elseid Hysaj care evolueaza la clubul italian Napoli si este evaluat de specialisti la 12 milioane de euro.  Pentru faza ofensiva selectionerul Albaniei, Giovanni De Biasi, se va baza pe Armando Sadiku care este decarul formatiei si a fot singurul atacant folosit in meciul cu Franta.

Prima intalnire dintre Romania si Albania a avut loc in 1972, iar tricolorii au castigat 7 din cele 9 partide directe fara sa sufere nici o infrangere. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca lotul actual al albanezilor este cel mai puternic din istoria acestei nationale, iar calificarea la Campionatul European nu este intamplatoare. Cu toate acestea speram ca Romania sa se impuna in acest meci, pronostic care este cotat cu 2.10 si care ar creste sansele de calificare ale tricolorilor, desi cea mai sigura alegere ramane varianta de sub 2.5 goluri pentru care agentiile de pariuri ofera cota 1.85.