Biletul Zilei
Biletul Zilei

Portugalia vs Franta – Meciul Zilei 10.Iulie.2016

portugalia logofranta logoIn aceasta seara de la ora 22:00 pe Stade de France din Paris va avea loc finala Campionatului European intre Portugalia si Franta, doua formatii care erau printre favorite la castigarea acestui turneu dar care au avut un parcurs diferit.

Franta este tara organizatoare a acestei competitii si echipa cu cele mai multe sanse de victorie, insa la startul turneului nationala cocosului galic nu arata foarte promitator. In prima partida de la acest Campionat European francezii s-au impus cu multe emotii in fata Romaniei, apoi a urmat o victorie obtinuta in ultimele minute in fata Albaniei si un egal 0-0 cu Elvetia. Din faza optimilor jocul gazdelor a crescut in calitate si au oferit mai multe sperante fanilor, victoriile cu Irlanda si Islanda anuntau succesul care avea sa vina in semifinala impotriva Germaniei. Astfel jocul reprezentativei Frantei s-a imbunatit foarte mult iar calificarea in finala competitiei este pe deplin meritata.

Adversara de astazi a francezilor este o formatie care a dezamagit pana acum prin prestatia neconvingatoare si jocul fara creativitate pe care portughezii l-au practicat. Pana la succesul cu Tara Galilor din semifinale portughezii nu au reusit sa obtina nici o victorie in cele 90 de minute, desi au intalniti adversare modeste precum Islanda, Ungaria, Austria sau Polonia. Portugalia are in lot cativa jucatori foarte talentati care pot decide aceasta finala prin executile individuale, astfel in linia ofensiva a portughezilor ii vom urmari pe Cristiano Ronaldo, Nani, Ricardo Quaresma sau Renato Sanches. Cu asemenea fotbalisti in componenta Portugalia ar fi trebui sa ofere meciuri mult mai spectaculoase, dar selectionerul Fernando Santos a preferat o mentalitate mai conservatoare care a dat rezultate bune si au adus Portugalia in a doua finala din istorie.

Cea mai recenta finala disputata de portughezi a avut loc in urma cu 12 ani, atunci cand Portugalia a fost gazda turneului si au pierdut in finala cu Grecia. Si turneele organizate de Franta au fost benefice pentru nationala cocosului galic, acestia cucerind in 1984 Campionatul European si in 1998 Campionatul Mondial din postura de tara gazda.

In meciurile directe dintre Franta si Portugalia nu a exsistat nici un succes a portughezilor, 4 victorii au obtinut francezii si s-au inregistrat alte 2 rezultate de egalitate in 90 de minute dar tot Portugalia a fost eliminata dupa prelungiri.

Asadar pentru pariori ar trebui sa fie o alegere simpla, victoria Frantei fiind cotata cu 2.00 de casele de pariuri, acesta fiind pronosticul pe care il indica contextul actual si toate rezultatele anterioare  pe care vi le-am prezentat in acest articol.