Biletul Zilei
Biletul Zilei

Polonia vs Slovenia – Pariul Zilei 15.Noiembrie.2016

polonia logoSlovenia logoDupa ce a invins nationala Romaniei pe Arena Nationala, selectionata Poloniei se pregateste sa mai faca o victima in meciul de astazi contra Sloveniei care ar putea oferi un pronostic avantajos pentru pariori. In acest articol va vom prezenta cele mai importante detalii legate de cele doua reprezentative, dar va vom expune si principalele avantaje de care beneficiaza Polonia in acest duel.

Primul aspect care poate inlfuenta rezultatul acestei partide este faptul ca Polonia va beneficia in acest meci de avantajul terenului propriu, fanii polonezi fiind cunoscuti pentru fanatismul cu care isi incurajeaza favoritii la fiecare meci. De altfel Polonia nu a mai pierdut un meci pe teren propriu din luna iunie atunci cand Olanda reusea sa castige cu scorul de 2-1 intr-un amical disputat inainte de inceperea Campionatului European. Polonia a devenit una dintre cele mai puternice formatii din Europa de Est si acest lucru s-a demonstrat si la Campionatul European atunci cand au ajuns pana in sferturile competitiei, fiind eliminata de Portugalia la penaltiuri. La turneul din aceasta vara polonezii au reusit sa termine neinvinsi in meciul contra Germaniei, campioana mondiala care detine un lot mult mai valoros decat Polonia.

Adversara de astazi a polonezilor nu se poate compara cu Germania, Slovenia reusind sa se califice doar la doua Campionate Mondiala in toata istoria sa. Prima participare a Sloveniei la un Campionat Mondial a fost obtinuta in 2002 atunci cand au reusit sa o elimine pe Romania la barajul pentru turneul final organizat de Japonia si Coreea de Sud.  Acest palmares al slovenilor nu se compara cu cel al Poloniei care are o istorie indelungata in fotbalul mondial, acestia reusind  sa castige doua medalii de bronz la Campionatul Mondial din 1974 si 1982.

De altfel Slovenia este inferioara si in ceea ce priveste valoarea jucatorilor, cel mai important fotbalist al oaspetilor de astazi este portarul Jan Oblak care a jucat pentru Atletico Madrid in ultima finala de UEFA Champions League. In tabara polonezilor se remarca mai multi fotbalisti de calitate printre care ii vom aminti pe Grzegorz Krychowiak de la PSG, Piotr Zielinski care evolueaza la Napoli, portarul Wojciech Szczesny de la AS Roma sau capitanul Robert Lewandowski care este golgheterul celor de la Bayern Munchen.

Daca luam in considerare toate avantajele de care se bucura polonezii in aceasta partida putem afirma ca o victorie a Sloveniei ar reprezenta un rezultat surprinzator. Asadar va recomandam sa mizati pe succesul Poloniei care este cotat cu 1.85, o cota foarte generoasa daca ne amintim ca acest meci se va disputa pe terenul polonezilor.