Biletul Zilei
Biletul Zilei

Pariul Zilei 29.Iulie.2015

hjk helsinki logoLokomotiv Astana  logoA treia runda preliminara ofera meciuri stranse, Helsinki – Astana este unul dintre aceste meciuri. Poate pentru o buna parte din cititori cele doua echipe nu sunt prea cunoscute dar astazi vom vedea la lucru pe campioana din Finalanda si pe cea din Kazakhstan. Ambele echipe se afla deja la a doua confruntare in tururile de calificare ale Champions League, in prima runda Helsinki a eliminat-o cu o dubla victorie pe Ventspils din Letonia, iar Astana a eliminat surprinzator pe slovenii de la Maribor.

HJK Helsinki este detiantoarea Cupei si Campionatului din Finalnda, fiind si cea mai titrata echipa din aceasta tara castigand de-a lungul istoriei: 27 de campionate, 12 cupe si 5 cupe ale ligii. Cel mai valoros jucator al finlandezilor este atacantul Mike Havenaar, estimat la doua milioane de euro, in lotul celor de la Helsinki gasim multi jucatori peste cei de la Astana, a caror nume nu mai este nevoie sa le amintim.

Participand apropae an de an in cupele europene Helsinki a reusit si cateva performante notabile: o victorie 2-0 cu Benfica Lisabona in 1998 sau victoria din 2011 cu Bangor City scor 10-0. Desi nu au ajuns pana acum in Grupele Champions League, finlandezii sunt eliminati in rundele de calificare doar de echipe tari, asadar nu trebuie sa mai aducem nici un argument pentru a va convinge ca Helsinki este superioara campioanei Kazakhstanului.

Ambele cluburi se afla in mijlocul campionatului, mai mult de atat ambele se afla in lupta pentru titlu. Deci atat Astana, cat si Helsinki traverseaza o perioada buna, jucatorii fiind pregatiti sa faca un meci mare! Dupa cum am precizat mai sus Astana este echipa mai slab cotata la calificare si echipa cu mai putini jucatori valorosi, asadar campioana Kazakhstanului va veni in Finlanda avand ca obiectiv sa primeasca cat mai putine goluri. De altfel, trebuie sa luam in considereare ca este primul meci intre cele doua formatii, deci nici cei de la Helsinki nu vor risca prea mult in atac pentru a nu primi gol acasa.

In concluzie, pronosticul pe care vi-l propunem pentru acest meci este sub 2.5 goluri pentru cota de 1.50, toate conditiile meciului ne indica faptul ca echipele vor aborda o tactica defensiva,cat mai conservatoare pentru a nu obosi prea mult jucatorii. Aici mai putem adauga faptul ca arbitrul partidei va fi romanul Alexandru Tudor, cunoscut pentru modul sau de a fluiera la orice faza.

Este putin probabil ca finlandezii sa inscrie mai mult de doua ori, iar de la Lokomotiv Astana cu atat mai putin ne asteptam la goluri mai ales ca jucatorii campioanei Kazakhstanului se afla la prima experienta in Champions League.