Biletul Zilei
Biletul Zilei

Pariul Zilei 17.Iulie.2015

dinamo_buucuresti logocsu craiova logoNe aflam la a doua etapa din Liga I, deja am vazut echipele , am studiat loturile, tacticile si putem sa anticipam mai bine cum vor decurge meciurile. La rubrica „Pariul Zilei” va propun un meci al orgoliilor din fotbalul romanesc, Dinamo Bucuresti – CSU Craiova, un derby pe care oltenii il asteapta cu sufletul la gura.

In prima etapa a sezonului, ambele echipe au terminat la egalitate 0-0, Dinamo obtinand acest rezultat cu mult noroc in deplasarea de la Targu – Mures, in timp ce oltenii au obtinut un 0-0 cu FC Botosani acasa, un rezultat multumitor de ambele parti deoarece ambele echipe au ratat cateva ocazii de a marca. Dinamo a practicat un meci anost in ultima etapa ,creandu-si putine ocazii de a marca, insa in meciul cu CSU Craiova cainii rosii trebuie sa demostreze fanilor ca „New Dinamo” de anul acesta reprezinta chiar un proiect de perspectiva. Jucatorii alb-rosilor asteptand ca spectatorii sa vina in numar cat mai mare la stadion si sa-i ajute sa marcheze primul gol in acest sezon si sa obtina prima victorie.

De cealalta parte, craiovenii au avut un meci bun cu FC Botosani in meciul jucat la Turnu-Severin, momentan stadionul Ion Oblemenco din Craiova aflandu-se in reconstructie. Faptul ca oltenii nu au reusit se marcheze se datoreaza in mare parte portarului bulgar Iliev care i-a salvat de mai multe ori pe botosaneni de la primirea golului. Acest lucru ii motiveaza si mai mult pe olteni sa marcheze in Stefan cel Mare, principala arma a atacului craiovenilor fiind atacantul iordanian Taher Bawab.

Meciul de astazi va fi unul greu totusi pentru CSU Craiova, care vor trebui sa adopte o tactica de contraatac, avand ca scop in primul rand sa nu primeasca gol. De aceasta problema o sa fie preocupat tehnicianul Sorin Cartu, care este recunoscut pentru organizarea sa defensiva, dar si portarul Cristi Balgradean care va trebui sa inchida poarta fostilor sai colegi de la Dinamo si sa reziste presiunii puse de fanii dinamovisti.

De la revenirea in primul esalon al fotbalului romanesc CSU Craiova a jucat doua meciuri contra dinamovistilor, ambele terminandu-se la egalitate: 1-1 pe stadionul din Stefan cel Mare si 0-0 acasa la olteni. Astfel, conform statistici am inclina sa pariem pe un rezultat de egalitate, casele de pariuri ofera cota 3.20 celor care se incumeta la acest pariu.

Dinamo este vazuta ca favorita la castigarea acestui meci, o cota de 2.05 pot obtine cei care pariaza pe prima victorie a cainilor din acest sezon , in timp ce pentru o reusita a celor de la CSU Craiova pariorii ar obtine o cota intre 3.25 – 3.50, in functie de agentia de pariuri. Totusi daca analizam mai atent rezultatele celor doua echipe si jocul acestora cel mai potrivit pariu ar fi sub 2.5 goluri, pentru cota de 1.60 putem sta linistiti privind cum atacurile dinamovistilor vor fi respinse de „autobaza” lui Sorin Cartu, amplificand si mai mult tensiunea din teren ceea ce va duce in final la cedarea rabdarii jucatorilor si foarte posibil … la un cartonas rosu!