Biletul Zilei
Biletul Zilei

Pariul Zilei 16.Iulie.2015

reykjavík logorosenborg logoCel de-al doilea tur de calificare din Europa League propune un meci foarte interesant cu doua echipa scandinave KR Reykjavik din Islanda contra celor de la Rosenborg din Norvegia.

Gazdele meciului de astazi sunt detinatorii cupei din Islanda si ocupanta pozitiei a doua din clasamentul de anul trecut, tot pe a doua pozitie este situata momentan KR Reykjavik(cea mai des folostia denumire este ”KR” ) campionatul national afalandu-se in desfasurare. Stim ca in tarile nordice calendarul fotbalistic este diferit fata de restul continetului din cauza conditiilor climatice, astfel pentru a evita temperaturile foarte scazute din timpul iernii se joaca pe sistemul primavara-vara-toamna.

Deci avand in vedere ca ambele echipe se afla in plin sezon haideti sa aruncam o privire asupra situatilor actuale: dupa cum spuneam KR se afla pe pozitia secunda acumuland pana acum 23 de puncte din 11 meciuri, fiind la un punct de liderul campionatului FH. Ultimul meci dintre cele doua disputandu-se acum doua saptamani cand KR i-a invins cu 2-1 pe cei de la FH in sferturile cupei din Islanda, deci gazdele de astazi au cele mai mari sanse sa castige si cupa si campionatul in acest sezon.

In aceasi situatie se afla si Rosenborg, care dupa 16 etape ocupa prima pozitie cu 36 de puncte la 5 puncte de urmaritoarea Stabaek. De asemenea, trebuie precizat ca Rosenborg are cea mai buna aparare si cel mai productiv atac din liga norvegiana. La fel ca si adversarii lor de la KR, norvegienii inca se mai afla in competite pentru castigarea cupei, o alta asemanare intre cele doua cluburi este ca ambele sunt printre cele mai titrate echipe din tarile lor, Rosenborg acumuland momentan 22 de titluri si 9 cupe , iar cei de la KR avand castigate 26 de campionate, 14 cupe si 3 supercupe. In total cele doua echipe au adunat de-a lungul istoriei 74 de trofee, o istorie destul de bogata.

Insa ambele echipe sunt lipsite de succese rasunatoare pe plan european,cele mai mari perfomante fiind realizate de norvegienii de la Rosenborg calificandu-se timp de mai multi ani consecutivi in grupele Champions League. Pe undeva este de inteles acest fapt deoarece cluburile din Islanda nu dispun de resurse prea mari financiare, ele bazandu-se doar pe vanzarea jucatorilor tineri si talentati la cluburile mai mari.

Pe aceiasi filosofie de crestere a jucatorilor se bazeaza si cei de la Rosenborg, insa sunt cu cel putin un nivel deasupra cluburilor din Islanda in ceea ce priveste valoarea jucatorilor, de-a lungul anilor din campionatul norvegian plecand mai multi jucatori de calitate la cluburile de top ale Europei.

In concluzie, Rosenborg este favorita clara la calificare, pentru meciul de azi casele de pariuri ofera o cota de 1.40 pentru o victorie a norvegienilor, cota 4.20 pentru egal si o cota de 7.00 pentru o victorie surprinzatoare a celor de la KR. De aici putem deduce limpede ca cel mai bun si sigur pariu pentru acest meci este o victorie a celor de la Rosenborg, avand in vedere ca islandezii de la KR deja au atins o perfomanta ajungand pana aici dupa ce i-au eliminat pe cei de la Cork City in primul tur.