Biletul Zilei
Biletul Zilei

Otelul vs Rapid – Meciul Zilei 27.Martie.2016

rapid bucuresti logootelul galati logoIn aceasta zi vom prefata un meci din liga a doua din Romania, partida dintre Otelul Galati si Rapid Bucuresti fiind un duel obisnuit in ultimele sezoane de Liga I, insa acum cele doua cluburi trebuie sa se lupte in al doilea esalon al fotbalului romanesc pentru a reveni la gloria din urma cu cativa ani.

Partida va incepe de la ora 18:00 pe Stadionul Otelul din Galati, o arena  pe care au evoluat si nume mari din Europa atunci cand galatenii participau in competitiile europene. Clubul galatean a castigat un singur titlu de campioana a Romaniei in sezonul 2010-2011, iar anul urmator au castigat si Supercupa Romaniei, acestea fiind singurele trofee din palmaresul Otelului.

In istoria Rapiduli au existat mai multe perioade bune in care au realizat peroformante importnate. Primul trofeu al giulestenilor a fost castigat in sezonul 1934-1935, iar din acel an Rapid a strans 3 titluri de campioana a Romaniei, 13 Cupe ale Romaniei, 3 Supercupe si 2 Cupe Balcanice.

Aceasta perioada incununata de trofee s-a oprit in 2007 cand Rapid Bucuresti a inregistrat ultimul succes notabil in Supercupa Romaniei,  iar in 2013 giulestenii au retrogradat in Liga a doua. Acestia au mai avut o revenire pe prima scena a fotbalului romanesc dar sezonul trecut au ocupat locul 16 in Liga I iar in acest moment trebuie din nou sa promoveze pentru a ajunge sa evolueze impotriva rivalilor traditionali Steaua sau Dinamo. In momentul de fata Rapid este liderul Seriei I cu 50 de puncte la un singur punct peste Dunarea Calarasi.

Rapid are cea mai buna aparare din Seria I, cu doar 9 goluri incasate giulestenii spera sa realizeze un sezon bun si sa revina in Liga I, nu acelasi lucru se poate spune si despre gazdele de astazi, Otelul Galati fiind ultima clasata din Seria I cu doar 12 puncte adunate pana acum. Galatenii au cea mai ineficienta defensiva si cel mai neproductiv atac, mai mult de atat moldovenii au suferit doar infrangeri in acest an. Aceasta serie neagra de 6 esecuri consecutive poate fi oprita in aceasta confruntare daca Otelul reuseste sa repte rezultatul din tur atunci cand cele doua formatii au terminat la egalitate 0-0.

Totusi giulestenii isi doresc o victorie deoarece in acest an au obtinut doar rezultate pozitive iar diferenta din clasament ne indica clar ca Rapid Bucuresti este echipa favorita de casele de pariuri. Noi va recomandam acest meci spre vizionare deoarece cele doua cluburi au o traditie indelungata si pot oferi un spectacol fotbalistic placut microbistilor.