Olanda U19 vs Franta U19 – Meciul Zilei 18.Iulie.2016

olanda logofranta logoUltimele partide din Grupa B ale Campionatului European sub 19 ani aduc in atentia microbstilor un duel foarte interesant, daca in meciul dintre Anglia si Croatia nu mai exista o miza consistenta, in partida dintre Olanda si Franta se va decide a ultima formatie calificata in semifinalele competitiei.

Dupa primele doua etape Anglia este liderul grupei cu 6 puncte si are calificarea asigurata, iar pe urmatoarele doua pozitii se afla Olanda si Franta cu cate 3 puncte obtinute in fata Croatiei care ocupa ultima pozitie si fara nici o sansa de a ajunge in urmatoarea faza.  Trebuie sa mentionam ca in cazul unui rezultat de egalitate in aceasta confruntare olandezii sunt avantajati deoare au marcat mai multe goluri, deci pentru tinerii francezi victoria este singura optinue pentru a se califica in semifinale.

Daca avem in vedere rezultatele de la editiile anterioare ale Campionatului European sub 19 ani Franta ar fi echipa favorita deoarece au deja un trofeu in palamares castigat in 2010 si o finala jucata in 2013, in timp ce olandezii nu au reusit niciodata sa ajunga pana in semfinalele competitiei. Totusi trebuie sa tinem cont ca generatiile de jucatori se schimba de la o editie la alta, iar Olanda are foarte multi tineri talentati chiar daca nu au obtinut pana acum performate importante la aceasta categorie de varsta.

In meciul precedent tinerii olandezi au fost foarte aproape de a obtine a doua victorie de la acest turneu final, dupa ce au condus Anglia cu 1-0 acestia au fost egalati iar in prelungirile partidei englezii au reusit sa marcheze golul victoriei. Acest esec a venit dupa un an de invincibilitate, ultima echipa care invingea selectionata Under19 a Olandei fiind Germania intr-un meci amical.

Probabil ca selectionerul Olandei, Aron Winter, se va baza in continuare pe acei tineri crescuti de Ajax Amsterdam si PSV, iar echipa va incerca sa atace si sa ofere un meci cu cat mai multe goluri.

Cea mai recenta intalnire intre cele doua reprezentative a avut loc anul trecut in luna octombrie cand au terminat la egalitate scor 1-1 in primul tur de calificari. Cu acel rezultat ambele formatii se calificau in faza urmatoare, insa acum doar una dintre adversare isi va continua parcursul spre castigarea trofeului.

Casele de pariuri ofera cota 2.30 pentru victoria Frantei care nu se va multumi cu un rezultat de egalitate, insa cel mai indicat pronostic este varianta de sansa dubla  1X care este cotata cu 1.50 si aduce profit si in cazul in care Olanda se impune sau meciul se termina la egalitate.