Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 31.Iulie.2015

NK Zagreb logoDinamo Zagreb logoCampionatul Croatiei este la a patra etapa, se va disputa astazi derby-ul capitalei dintre NK Zagreb si Dinamo Zagreb. Chiar daca aceasta partida nu reuneste cele mai puternice echipe din Croatia, este mai mult un meci al orgolilor, o confruntare ce va imparte orasul Zagreb in doua tabere.

NK Zagreb este echipa care porneste cu a doua sansa, fiind inferioara atat ca valoarea jucatorilor,dar si ca palmares si istorie celor de la Dinamo Zagreb. Ca o comparatie intre cele doua cluburi NK Zagreb a castigat doar un campionat in 2002, iar lotul actual este estimat la 6,8 milioane de euro. Dinamo Zagreb este cu totul la alt nivel avand in palmares 17 campionate, 13 cupe ale Croatiei si 4 campionate si 7 cupe ale Iugoslaviei.

Cu o asa istorie in spate, trupa actuala a celor de la Dinamo are in componenta cativa jucatori care valoreaza aproape cat toate echipa celor de la NK Zagreb. Captianul echipei Arjian Ademi este evaluat la 5 milioane de euro, la fel ca si algerianul Soudani, iar valoarea totala a lotului celor de la Dinamo Zagreb este estimata la 52 de milioane de euro.

Ca sa scoatem in evident si mai mult diferenta de valoare dintre cele doua combatate, o sa mai adaugam faptul ca cel mai scump transfer realizat in aceasta vara de Zoran Mamic, managerul celor de la Dinamo, este aducerea lui Angelo Henriquez de la Manchester United.

Cu toate acestea in fotbal nu cifrele joaca pe teren, iar acest acest lucru s-a vazut in mai multe ocazii, cand echipele mai slab cotate au reusit sa obtina rezultate bune contra favoritelor. In acest fel de meciuri toate statisticile nu au contat, ci a contat motivatia jucatorilor si spiritul de echipa care valoreaza asa de mult in acest sport. Este posibil ca jucatorii de la NK Zagreb sa fie mai motivati si sa joace cu mai multa daruire, iar cu un gram de noroc sa obtina chiar si o victorie.

Gazdele de astazi sunt cotati la agentiile de pariuri cu o cota cuprinsa intre 5.50 si 6.50, in timp ce pentru o remiza pariorii ar obtine cota 4. Daca statisticile s-ar adeveri si castigatoarea derby-ului de astazi ar fi decisa de calcule matematice am inclina sa credem ca Dinamo Zagreb ar avea o misiune usoara, insa cota de 1.45 oferita de casele de pariuri este destul de riscanta, avand in vedere incarcatura acestui meci.

Oricare ar fi rezultatul final sunteti invitati sa urmariti un meci al orgolilor in care fotbalistii celor doua echipe vor lupta pana in ultimul minut pentru a-si surclasa rivalii.