Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 31.Decembrie.2015 – Villareal vs Valencia

Villareal logovalencia cf logoUltimul meci din Primera Division este si cea mai interesanta partida a zilei, Villareal va fi gazda meciului de pe Camp El Madrigal, iar oaspetii de la Valencia sunt cotati cu sansa a doua  la victorie.
Villareal a avut pana acum un parcurs foarte bun, in ultimele 5 meciuri aceastia au obtinut 4 victorii si un sigur rezultat de egalitate, inaintea acestei etape Vilareal se clasa pe pozitia a cincea cu 30 de puncte acumulate, la doar 5 puncte de liderul campionatului, FC Barcelona. Desi nu au un atac foarte puternic, cei de la Villareal au o defensiva organziata, pana acum au primit doar 15 goluri si se afla pe o pozitie ce permite accederea in Europa League.

O aparare foart eficienta au si cei de la Valencia, care au primit 14 goluri pana acum, insa echipa liliecilor nu au mai reusit sa invinga pe nimeni in ultimele 5 etape. Aceasta serie neagra a coborat echipa pregatita de tanarul antrenor englez, Gary Neville, pana pe locul noua cu 22 de puncte adunate in primele 16 etape.  Acest tur dezamagitor poate fi explicat si din cauza meciurilor din grupele UEFA Champions League in care Valencia a intalnit pe Zenit St. Petersburg, Lyon si Gent. In ciuda faptului ca au obtinut doua victorii formatia spaniola nu a reusit sa se califice in optimile competetiei si vor continua parcursul european in Europa League.

Desi a fost numit in functie la inceputul lunii decembrie, Gary Neville poate salva acest sezon si sa obtina o clasare onorabila pentru un club ca Valencia. In lotul lilecilor se gasesc multi fotbalisti valorosi care au jucat la cluburi importante din Europa, printre cei mai cunoscuti fotbalisti ai oaspetilor amintim: Alvaro Negredo, Andre Gomes, Joao Cancelo sau Pasco Alacer. Majoritatea fotbalistilor din echipa oaspetilor sunt tineri talentati care nu au acumulat pana acum foarte multa experienta si nu au evoluat in aceasta  formula prea mult timp pentru a inchega relatiile de joc. Cu toate acestea Valencia ramane o echipa redutabila in campionatul spaniol si va fi una dintre contracandidatele lui Villareal la locurile pentru Europa League.

In istoricul intalnirilor dintre cele doua adversare exista un raport echilibrat, cei de la Villareal au castigat  12 meciuri, 8 partide s-au terminat la egalitate, in timp ce Valencia s-a impus in 15 intalniri. Totusi casele d pariuri acorda prima sansa la victorie gazdelor, care sunt cotati cu 1.85, in timp ce pentru un succes al oaspetilor pariorii vor primi cota 4.60. Aceasta diferenta foarte mare de cote se datoreaza in primul rand rezultatelor din ultimele partide ale celor doua echipe.