Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 27.Decembrie.2015 – Hearts vs Celtic

celtic logohearts logoAstazi se va disputa ultimul meci al etapei din prima liga scotiana, aceasta confruntare este derbiul etapei si totodata cel mai interesant meci al zilei. Se stie foarte bine ca meciurile din Scotia sunt foarte solicitante fizic cu multe tackling-uri dure si pase directe, acestui stil pur britanic se mai adauga tensiunea unui meci care ar putea schimba decisiv situatia celor doua adversare in lupta pentru titlu. Hearts este gazda acestui meci, insa vizitatorii de la Celtic Glascow este cea mai buna echipa din Scotia in acest moment si principala favorita la victorie.

Hearts are in prezent 32 de puncte si se claseaza pe locul trei, insa este la mare distanta de liderul Celtic care daca invinge in aceasta partida se poate distanta la 13 puncte fata de adversara de astazi. Acest lucru ar diminua foarte mult sansele celor de la Hearts de a ajunge pe primul loc al clasamentului, totusi fotoliul de lider ocupat de Celtic este amenintat de Aberdeen, formatia de pe locul doi avand acumulate 41 de puncte insa au disputat un meci in plus fata de Celtic care are 42 de puncte.

De cand a fost retrogradata Glascow Rangers, rivala traditionala a celor de la Celtic, oaspetii de astazi nu mai o contracandidata foarte puternica in lupta pentru titlu, ultimele 4 campionate fiind castigate de Celtic fara prea mute probleme. In momentul de fata cei de la Hearts nu pot reprezenta o candidata destul de puternca pentru Celtic deoarece formatia gazdelor tocmai a promovat din liga secunda, iar jucatorii actuali nu au foarte multa experienta in meciurile cu miza foarte mare.

Asadar Celtic are un avantaj semnificativ in aceasta confruntare, pe langa acest amanunt pariorii ar trebui sa mai tina cont ca Hearts nu are la dispozitie fotbalisti foarte valorosi, tot lotul pregatit de Robbie Neilson este estimat la 7 milioane de euro, in timp ce in echipa celor de la Celtic doar capitanul Scott Brown este estimat la 4.5 milioane de euro. Din aceste cifre ne putem da seama de diferentele majore dintre cele doua adversare, insa in fotbal cifrele nu castiga meciuri de aceea jucatorii gazdelor pot provoca o surpriza daca evolueaza ca o echipa bine organizata.

Casele de pariuri anticipeaza un meci dominat de Celtic care este cotata cu 1.55, in timp ce pentru un rezultat de egalitate pariorii vor primi cota 4.10. Totusi cine o sa doreasca sa mizeze pe o victorie surprinzatoare a gazdelor e bine sa stiti ca pentru succesul lui Hearts agentiile de pariuri ofera cota 5.65.