Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 24.Septembrie.2015

River Plate logoLDU QuitoIn aceasta zi va propunem un meci special din America de Sud, o partida intre doua formatii cu traditie in fotbal care au oferit cluburilor europene mai multi jucatorii importanti de-a lungul anilor. River Plate si LDU Quito se vor intalni in Copa Sudamericana, o competitie intre cluburilor din mai multe tari ale continentului latin.

Gazdele de la River Plate sunt una dintre cele mai cunsocute echipe din fotbalul argentinian, pentru microbistii europeni derbiul dintre River si Boca Juniors este similar cu cel dintre FC Barcelona si Real Madrid. Din campionatul argentinian au pleacat majoritatea vedetelor nationalei, tinerii jucatori fiind remarcati in meciurile tari apoi achizitioanti de cluburile de top ale Europei.

Dupa cum am precizat anterior River Platate este printre cele mai galonate echipe din Argentina, avand acumulate 12 campionate, doua trofee de Copa Libertadores, un trofeu de Copa Sudamericana si au mai castigat o Cupa Intercontinentala in 1987. In momentul de fata River Plate se afla pe pozitia a saptea avand acumulate 42 de puncte dupa 25 de meciuri, la 13 puncte de rivala Boca Juniors care este si liderul clasamentului. In echipa lui Marcelo Gallardo regasim atat jucatori cu experienta in fotbalul mare ca Javier Saviola dar si multi tineri talentati cu perspectiva de viitor cum ar fi Matias Kranevitter, imprumutat de la Atletico Madrid, sau Eder Balanta.

Adversarii de astazi ai argentinienilor sunt LDU Quito, liderul campionatului din Ecuador si cea mai in forma echipa din aceasta tara. Acestia ca si River Plate au un istoric foarte bogat fiind castigatoarea a 10 campionate, un trofeu de Copa Sudamericana si un trofeu de Copa Libertadores. Fata de gazdele meciului, cei de la LDU Quito au intrat mai devreme in aceasta competitie, pana sa ajunga sa se dueleze cu River in optimile competitiei acestia au trecut de Zamora din Venezuela si de Nacional Asuncion din Paraguay. In lotul actual pregatit de managerul Luis Zubeldia nu se remarca nici un tanar fotbalist, insa in fotbalul ecuadorian a inceput cariera Valencia Mosquera, actualul mijlocas al celor de la Manchester United.

Cele doua echipe s-au intalnit pana acum de 4 ori in Copa Libertadores, insa nici una dintre ele nu s-a impus categoric, situatia la general fiind la egalitate. Pentru aceasta partida River Plate sunt favoriti la victorie avand cota 1.40, in timp ce LDU Quito au cota 8.50. Chiar daca argentinienii se vor impune in aceasta confruntarea situatia calificarii inca nu este decisa deoarece mai trebuie sa obtina un rezultat bun si in returul din Ecuador.