Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 20.Iulie.2015

beijing guan logoshanghai sipg logoCampionatul Chinei atrage tot mai mult atentia lumii fotbalistice prin transferurilor spectaculoase,tot mai multi jucatori de valoare din Europa sunt adusi in China pentru a juca la echipe aprope necunoscute pe niste salarii colosale. De aceea astazi va propun sa cunoastem mai bine acest fenomen prin prezentarea derby-ului din China dinte Beijing Guan si Shanghai SIPG.

Cele doua echipe ocupa primele pozitii ale clasamentului, gruparea din Shanghai fiind liderul campionatului cu 41 de puncte cu 2 puncte mai mult decat rivalii de la Beijing Guan. Cei de la Shanghai sunt antrenati de suedezul Sven-Goran Eriksson, care a adus in vestiarul echipei mai multi jucatori de la cluburile europene, printre acestia amintim: suedezul Tobias Hysen, argentinianul Dario Conca sau cel mai recent transfer ghanezul Asamouah Gyan adus in aceasta vara pentru o suma de 4,5 milioane de euro. Clubul este unul infintat in 2005 si este de 3 ani in prima liga din China, deci este lipsit de palmares, daca ar reusi Shanghai SIPG sa castige campionatul anul acesta ar fi cea mai importanta realizare din istoria clubului.

Adversarii lor de astazi, Beijing Guan, au deja 3 cupe si un campionat castigat in 2009. Nici clubul din capitala Chinei nu duce lipsa de jucatori straini, in lotul antrenat de spaniolul Greogorio Manzano ii putem regasi pe croatul Dario Matic, suedezul Erton Fejzullahu sau noua achizitie brazilianul Kleber adus de la FC Porto in schimbul a 4.3 milioane de euro.

Totusi aceste transferuri nu au fost atat de spectaculoase, echipa care s-a intarit cel mai mult in aceasta vara a fost Guanagzhou, prin intermediul tehnicianului Scolari au fost adusi la club urmatorii jucatori: Pauliniho de la Tottenham, Robinho de la AC Milan, Alesandro Diamanti si Alberto Gillardino de la Fiorentina. Dupa aceste nume ne putem da seama ce mult inseamna pentru chinezi fotbalul. Cei de la Guangzhou sunt pe locul 3, in spatele celor doua grupari care se intalnesc astazi, dar cu acesti jucatori am putea crede ca se pregatesc pentru Liga Campionilor din Europa.

Sa revenim la meciul de astazi care se va juca la Beijing in fata a peste 60000 de spectatori, cele doua cluburi vor juca cu multa ardoare pentru a obtine cele 3 puncte, atat de importante pentru lupta la titlu. Avand in vedere si pretentile celor de la Guangzhou un egal ar incurca ambele echipe, totusi un egal ar fi un rezultat foarte posibil pentru ca avem doua echipe echilibrate. Casele de pariuri ofera cota de 3.20 pariorilor care mizeaza pe o remiza, dar orice rezultat este posibil intr-un astfel de meci asa ca va sfatuiesc sa urmariti acest meci pentru spectacolul fotbalistic care il vor oferi cele doua echipe!