Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 18.Noiembrie.2015

Pentru astazi va propunem sa urmariti un meci din preliminariile Campionatului European la grupa de varsta sub 19 ani, incepand cu ora 17:30 se va disputa un derby britanic intre reprezentativele Scotiei si Irlandei, aceasta partida fiind decisiva pentre a stabili a doua echipa calificata  mai departe. Cele doua formatii fac parte din prima grupa si sunt la egalitate de puncte, avand fiecare cate 3 puncte castigate in meciul cu Letonia si cate o infrangere cauzata de Slovenia care este si liderul grupei.

Pentru cele doua echipe va fi aproape imposibil sa prinda prinda primul loc in conditiile in care Slovenia va juca cu ultima clasata, Letonia, insa Irlanda si Scotia isi vor disputa locul doi care poate permite trecerea in faza urmatoare. In momentul de fata Irlanda este mai avantajata deoarece are un golaveraj mai bun, victoria cu scorul de 3-0 in fata letonilor le permite irlandezilor sa pastreze aceasta pozitie chiar daca meciul de astazi se va termina la egalitate.

Asadar tinerii scotieni sunt obligati sa castige aceasta confruntare care nu va fi deloc usoara, in special pentru ca nu se vor putea baza pe fundasul central Zak Jules care este suspendat dupa ce in meciul contra Sloveniei a fost eliminat. Totusi echipa pregatita de Scot Gemmill are destui fotbalisti interesanti care sa fie promovati, din lotul actual doar 8 tineri nu evolueaza in campionatul propriu, majoritatea fotbalistilor provenind de la Celtic sau Glascow Rangers. Dintre jucatorii care nu evolueaza in Scotia se evidentiaza mijlocasii: Harvey St Clair de 17 ani  si Ruben Sammut care are 18 ani, ambii jucatori provenind de la echipa de tineret a celor de la Chelsea Londra.

Si in echipa irlandezilor sunt multi jucatori care evolueaza in Anglia, 11 tineri care nu provin din campionatul intern au fost convocati de selectionerul Paul Doolin, insa acestia nu apartin unor cluburi atat de cunoscute. Pe langa miza calificarii cele doua formatii trebui sa lupte si pentru reputatia lor, ambele nationale detin cate un titlu de campioana europeana: irlandezii l-au cucerit in 1998, iar Scotia in 1982.

A trecut foarte mult timp de atunci, iar  tineri scotieni si irlandezi trebuie sa castige pentru a se califica mai departe si pentru a reusi o performanta notabila. Casele de pariuri acorda prima sansa la victorie scotienilor care sunt cotati cu 2.35, in timp ce pentru un succes al Irlandei veti primi cota 2.70, de asemenea pariorii nu trebuie sa uite ca irlandezii sunt favorizati si in cazul unui rezultat de egalitate, care este cotat cu 3.20.