Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 17.Noiembrie.2015

Cel mai important meci de astazi este fara indoiala amicalul dintre Italia si Romania, fiind un test foarte important pentru jucatorii romani in vederea pregatirii pentru Euro 2016. In meciurile din grupa de calificare Romania nu a avut adversari de calibru, din acest motiv fotbalistii antrenati de Anghel Iordanescu au nevoie de adversari mai puternici iar natioanala Italiei este in acest moment una dintre cele mai bune echipe din Europa. Avand in vedere ca la nationala Romaniei cunoastem mai bine situatia, in acest articol va vom prezenta selectionata italiana  pe care este posibil sa o intalnim si la turneul final din Franta.

Italienii au castigat fara probleme Grupa G din care mai faceau parte Croatia, Norvegia, Bulgaria, Azerbajian si Malta, fotbalistii pregatiti de Antonio Conte au terminat aceasta campanie de calificare neinvinsi, chiar daca nu au avut cel mai bun atac sau cea mai organizata defensiva din grupa, italienii au adunat 24 de puncte din 7 victorii si 3 egaluri.  Totusi Italia a suferit o infrangere in ultimul amical disputat vineri in compania Belgiei, scorul final a fost de 3-1 pentru belgieni, golul italienilor fiind marcat de jucatorul lui Lazio Roma, Antonio Candreva.

Din pacatre nationala Romaniei nu dispune de jucatori de aceasi calitate ca cei ai Belgiei, insa cu o strategie potrivita putem obtine macar un rezultat de egalitate in aceasta seara in partida de pe Stadio Renato Dall’Ara din Bologna. In componenta formatiei italiene vom putea vedea evoluand pe Gianluigi Buffon, capitanul si veteranul formatiei, Claudio Marchisio sau Giacomo Bonaventura de la AC Milan.

Spre deosebire de nationala Romaniei, in echipa Italiei majoritatea fotbalistilor evolueaza in campionatul intern, doar 5 fotbalisti din lotul convocat de Antonio Conte evolueaza la cluburi straine, insa cativa dintre acestia fiind doar imprumutati. Nationala Italiei este o echipa cu o reputatie cunoscuta pe plan mondial, avand castigate pana acum un Campionat European si 4 titluri de Campioana Mondiala, ultimul fiind cucerit in 2006.
Cele doua adversare s-au intalnit de mai multe ori pe parcursul istoriei, insa Romania nu a mai invins din 1983, precedentele doua intalniri dintre cele doua formatii s-au terminat cu acelasi scor 1-1.

Daca elevii lui Anghel Iordanescu ar obtine si in aceasta seara un egal ar fi un rezultat pozitiv, acest pronostic fiind cotat cu 3.50, Italia fiind favorita la victorie cu o cota de 1.65. Desi nu multi se vor incumeta sa parieze pe Romania care este cotata cu 5.50, noi speram totusi ca tricolorii vor face un meci bun si nu vom suferi prima infrangere dupa un an si jumatate de invicibilitate.