Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 14.Iulie.2015

Primul meci din Ucraina al sezonului 2015-2016 se prezinta ca un meci de colectie,un meci de pus in rama si care va ramane inregistrat in istoria fotbalului din tara vecina. Shaktior Donetk si Dinamo Kiev se vor lupta pentru Supercupa Ucrainei, clasicul derby se joaca la Odessa datorita starii de conflict militar si masurilor de sigurantaa ridicate luate de ceva timp de guvernul de la Kiev.

Favorita acestui meci este Dinamo Kiev care a inregistrat sezonul trecut un an plin de succes, castigand si cupa si campionatul, o perfomanta pe care clubul din capitala Ucrainei nu a mai realizat-o de cativa ani, mai exact de cand Shaktior-ul lui Mircea Lucescu a devenit o forta si a instaurat o adevarata hegemonie in campionat castigand titlul in ultimii 5 ani plus Cupa Ucrainei 3 sezoane consecutive (2011,2012 si 2013). La acest palmares bogat se adauga si succesul istoric din 2009 cand trupa din Donetk a reusit sa castige Europa League, primul trofeu european pentru mineri.

Insa aceste vremuri parca au apus pentru Shaktior, clubul avand nenumarate piedici din cauza conflictului din estul Ucrainei, de aceste probleme profitand rivala Dinamo Kiev care isi doreste sa inceapa sezonul cu dreptul. Pentru acest sezon Mircea Lucescu a transferat doar un brazilian liber de contract, lucru neobisnuit pentru Shaktior care a fost an de an rasfatata de patronul Ahmetov cu jucatori valorosi,talentati si scumpi.

Mai mult de atat au plecat cativa jucatori importanti pentru a ajuta clubul in problemele financiare; printre cei mai important sunt: Douglas Costa la Bayern Munchen, Luiz Adriano la AC Milan si Fernando la Sampdoria. Din vanzarea acestor jucatori clubul din Donetk a obtinut aproximativ 32 de milioane de euro, o suma deloc de neglijat, insa antrenorul roman va trebui sa improvizeze din lotul actual pentru a suplini absenta celor trei brazilieni.

De partea cealalta Dinamo Kiev nu a adus nici un jucator semnificativ, bazandu-se in continuare pe jucatorii din sezonul trecut, din care va lipsi pentru acest meci atacantul polonez Lukasz Teodorczyk, fiind accidentat.

Istoria meciurilor directe este una foarte vasta, insa astazi conditiile sunt speciale, statistica folosita de pariori nefiind relevanta pentru aceste vremuri. Meciul se anunta unul foarte strans deoarece Shaktior inca mai dispune de jucatori talentati care pot face spectacol pe teren si de un antrenor cu foarte multa experienta. Cu o strategie potrivita si putin noroc, Mircea Lucescu ar putea da lovitura sufland primul trofeu pentru acest sezon adversarilor traditionali de la Dinamo Kiev, care vor sa profite de perioada favorabila si sa castige tot in acest sezon.