Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 13.Iulie.2015

Ultimul meci din prima etapa a Ligii I pune fata in fata doua echipe cu pretentii modeste dar care joaca fotbal, ACS Poli Timisoara si Pandurii Targu-Jiu se lupta pentru cele trei puncte puse in joc si pentru primul loc in campionatul Romaniei! Desi suna ciudat toate celelalte meciuri s-au terminat la egalitate, deci daca acest ultim meci al etapei nu se va termina tot cu un rezultat de egalitate, castigatoare poate ocupa prima pozitie a clasamentului pana week-end-ul viitor.

Cele doua echipe vin dupa perioada de pregatire in care au disputat mai multe meciuri amicale, ce e drept cu echipe nu tocmai valoroase, dar promit sa ofere un spectacol fotbalistic placut. Avand in vedere noua structura cu 14 echipe a Ligii I, si desemnarea echipelor retrogradate prin baraj, orice punct obtinut este valoros, cu atat mai mult cu cat este obtinut in deplasare, iar acest lucru este stiut si de Edi Iordanescu, tanarul antrenor al Pandurilor .

Cele trei puncte sunt importante pentru gorjeni acestia avand experienta neplacuta din sezonul trecut, in care au avut probleme cu retrogradarea. De partea cealalta, gruparea timisoreana s-a pregatit serios pentru revenirea in primul esalon al fotbalului romanesc, dupa ce a asteptat un an de zile publicul banatean se poate bucura din nou de meciurile cu rivalii traditionali Dinamo si Steaua.

Pentru a incepe cu dreptul, au fost adusi cativa jucatori cunoscuti care au mai evoluat in trecut la clubul de pe Bega (Ianis Zicu si Alexandru Curtean) dar si cativa jucatori cu experienta din strainatate. Astfel pe langa veteranii Ovidiu Petre si Scutaru, antrenorul alb-violetilor Dan Alexa, are un lot destul de valoros pentru a forma o echipa competitiva in acest sezon.

Insa pretentile publicului timisorean sunt mai ridicate, impingand echipa de la spate in fiecare meci, ”cel de-al doisprezecelea jucator” reusind de multe ori sa insufle entuziasmul in randul jucatorilor si sa schimbe rezultatul. Orice parior ar trebui sa ia in considerare aportul publicului si suportul moral de care jucatorii gazda beneficiaza, pe langa acest aspect jucatorii lui Poli Timisoara au o omogenitate crescuta, chiar antrenorul actual fiind coechipier acum cativa ani cu mare parte dintre jucatori.

Acest entuziasm si dorinta de afirmare pot fi speculate de o tactica bine gandita a echipei din Targu-Jiu, asteptand adversarul sa atace in valuri apoi contraatacand cu pase directe poate reprezenta reteta de succes in meciurile grele din deplasare. Cele 90 de minute ne vor oferi un meci palpitant cu multe ocazii, goluri si speram noi o victorie care sa decida noul lider al campionatului romanesc!