Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 12.Octombrie.2015

ucraina logospania logo 2Ucraina va avea in aceasta seara un meci foarte dificil contra Spaniei, fiind o partida in care desi gazdele pornesc cu a doua sansa au nevoie de o victorie pentru a mai spera la o calificare la turneul final din Franta de anul viitor.

Cele doua adversare fac parte din Grupa C, o grupa in care Spania este liderul detasat cu 24 de puncte fiind urmata de Slovacia si Ucraina cu cate 19 puncte, clasamentul fiind completat de Belarus, Luxemburg si Macedoina. Avand in vedere ca Slovacia va juca in ultima partida la Luxemburg, fiind un adversar facil, Ucraina este obligata sa castige confruntarea cu Spania pentru a mai spera la o calificare.

Echipa Ucrainei este antrenata de Mykhaylo Fomenko care a avut o misiune foarte grea in acest mandat, fiind nevoit sa faca trecerea de la vechea generatie din care face parte Shevchenko si Milevsky la o noua generatie de jucatori pentru a forma o echipa competitva in viitor. Din fosta echipa a Ucrainei se mai regasesc capitanul Anatoliy Tymoshchuk, Ruslan Rotan si Vyacheslav Shevchuk, toti trei fiind fotbalisti care au strans foarte multe selectii la echipa nationala si au participat la editia trecuta de Euro in care Ucraina si Polonia au fost gazde. Acea editie a fost castigata de Spania care inca se mai bazeaza pe acei fotbalisti fantastici care au facut cunoscut stilul de joc tiki-taka cu o posesie prelungita a balonului prin pase scurte.

Pique, Iniesta sau Sergio Ramos sunt doar cativa dintre fotbalistii care au facut parte din cea mai buna echipa spaniola a tuturor timpurilor, reusind sa castige ultimele doua turnee europene in 2008 si 2012 si primul Campionat Mondial in 2010. Cum era de astepta si selectionerul Vicente del Bosque a promovat noi tineri la nationala Spaniei, insa acestia s-au adaptat stilului de joc folosit de jucatorii mai vechi, iar aceasta strategie a adus deja calificarea ibericilor, mai mult de atat in ultimele 4 partide defensiva spaniola nu a primit nici un gol.

Cele doua adversare s-au intalnit pana acum de 4 ori, iar in aceste partide Spania a iesit de trei ori invingatoare, un meci terminandu-se la egalitate. In intalnirea precedenta Ucraina a fost invinsa doar cu 1-0, insa conditiile acestui meci sunt total diferite fata de acea partida.

Dupa cum am precizat la inceputul articolului Ucrania este obligata sa castige, iar daca gazdele vor obtine prima lor victorie in fata Spaniei casele de pariuri ofera cota 2.65, aceasi cota fiind si pentru un succes al oaspetilor. Desi este greu sa anticipam care va fi rezultatul final al acestei partide, putem afirma cu siguranta ca va fi o partida dramatica in care ucrainienii isi vor juca calificarea la Euro.