Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 12.August.2015

Echipele din Arabia Saudita atrag tot mai mult atentia fotbalului european prin transferurile foarte scumpe realizate in utlmii ani pentru care s-au platit sume colosale in vederea imbunatatirii campionatului saudit. Aceste transferuri au ridicat foarte mult nivelul cluburilor arabe care au inceput sa obtina rezultate tot mai bune in cadrul competitiilor continentale. Al Hilal si Al Nasr sunt doua dintre cele mai titrate echipe din Arabia Saudita, aceste doua cluburi se vor confrunta astazi incepand cu ora 21:00 pentru Supercupa Arabiei.

Partida se va disputa pe Loftus Road Stadium din Londra, Al Nasr este castigatoarea Campionatului iar Al Hilal este castigatoarea Cupei Campionilor din Arabia Saudita. Pentru cei mai putin experimentati cu fotbalul din tara saudita va facem cunoscut faptul ca prima liga are in componenta 14 echipe, Cupa Campionilor este competitia similara unei cupe nationale, iar pe langa acestea mai exista Cupa Printului.

Cele mai cunoscute echipe din Arabia Saudita, pe langa cele doua combatante de astazi, sunt Al Ahly si Al Ittihad, aceste nume poate va suna cunoscut deoarece in ultimii ani tot mai multi antrenori romani ajung in campionatul din Golf. Pe langa aceste competitii echipele de top din Arabia Saudita participa in Liga Campionilor Asiei si Liga Campionilor Araba.

Al Nasr este campioana la zi a Arabiei Saudite, fiind a opta editie castigata de aceasta formatie, acest club este antrenat de uruguanianul Jorge da Silva, insa in anii precedenti a mai fost pregatit de Walter Zenga si Ilie Balaci . Cei de la Al Nasr au un lot predominat format din jucatori arabi, doar doi europeni au reusit sa isi faca loc in echipa campioana, in timp ce adversarii de la Al Hilal nu au nici un european, dar au un corean si doi brazilieni.

Carlos Eduardo este unul dintre acestia, mijlocasul de 25 de ani a fost adus in aceasta vara de la FC Porto pentru suma de 5.5 milioane de euro. Ambele cluburi sunt din capitala Arabiei Saudite, Ryiadh, si la fel ca si cei de la Al Nasr,Al Hilal a avut mai multi antrenori romani, cei mai cunoscuti fiind Laurentiu Reghecampf si Cosmin Olaroiu.

Meciul de astazi se anunta unul foarte echilbrat, in care ambele echipe au sanse egale al victorie, casele de pariuri oferind aceasi cota 2.50 pentru victoria unei dintre echipe in 90 de minute. Pentru un rezultat de egalitate este oferita cota 3.40, fiind un rezultat foarte posibil pentru ca in ultima partida dintre cele doua echipe din finala Cupei Campionilor s-a terminat 1-1 dupa 120 de minute, Al Hilal reusind sa se impuna la loviturile de departajare.