Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 10.Noiembrie.2015

turcia logobosnia logoIn aceasta perioada in care cluburile nu mai joaca partide in competiile importante, micorbistii vor putea urmari meciuri internationale, iar pana la partidele incinse dintre nationalele de seniori va propunem un meci de la categoria sub 19 ani dintre Turcia si Bosnia Hertzegovina.

Ambele tari au o nationala puternica de seniori, iar de la partida de astazi ne asteptam sa vedem stralucind noile sperante ale fotbalului pentru ca din aceste selectionate se poate descoperi un nou talent al fotbalului european. Cele doua combatante fac parte din Grupa 5 de calificare alaturi de Azerbajian si Ucraina, fiind primul meci din preliminarii toate echipele sunt deocamdata la egalitate cu 0 puncte.

Desi sunt gazde turcii traverseaza o perioada nefasta, moralul jucatorilor fiind foarte scazut dupa cele 4 infrangeri consecutive, ultima partida castigata de tinerii turci a fost anul trecut in octombrie cand au invins pe teren propriu pe Islanda cu scorul de 7-3.

De partea cealalta bosniacii au un parcurs foarte bun, fiind o singura data invinsi in ultimele 8 partde, in deplasarea de la Muntenegru pe care tinerii bosniaci au pierdut-o cu 1-0. In aceasta perioada de timp selectionata de Under19 a Bosniei a obtinut cateva rezultate onorabile, cum ar fi o dubla victorie 3-0 cu Albania, un 0-0 pe terenul reprezentativei Frantei sau succesul cu selectionata de U19 a Poloniei din partida precedenta.

Pentreu natioanala Bosniei aceasta grupa este una accesebila deoarece au mai jucat in ultima perioada contra Ucrainei si a Azerbajianului si nu au fost invinsi, insa tinerii antrenati de Toni Karacic trebuie sa se mobilizeze si sa inceapa cu dreptul aceasta campanie de calificare. In echipa oaspetilor majoritatea fotbalistilor evolueaza in campionatul intern sau la Dinam Zagreb de unde provine cel mai bine cotat dintre fotbalistii oaspetilor, Amer Gojak, care la 18 ani este cotat la 200 de mii de euro. Mult mai valorosi sunt fotbalistii din formatia turca in care se remarca Hayrullah Alici de la Borussia Dortmund, Gokhan Kardes de la PSV Eindhoven sau Cengiz Under, care este cel mai scump fotbalist al gazdelor.

Singura intalnire dintre cele doua formatii s-a disputat in 2013 la Jocurile Mediteraniene, iar Turcia s-a impus atunci cu scorul de 5-2 desi au avut un jucator eliminat in minutul 27. Sa speram ca astazi vom avea un meci la fel de intens si tensionat, mai ales ca acesta este un meci oficial, iar tinerii fotbalisti ai celor doua formatii ne vor oferi multe goluri si faze spectaculoase de care sa ne bucuram.