Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 09.Decembrie.2015 – Chelsea vs Porto

chelsea logofc portoAstazi vom avea ocazia sa urmarim un meci cu adevarat disputat, partida dintre Chelsea Londra si FC Porto este decisiva pentru calificarea celor doua echipe in optimile UEFA Champions League. Cele doua adversare sunt la egalitate de puncte in grupa G in care au acumulat cate 10 puncte, insa in lupta pentru calificare este implicata si Dinamo Kiev, campioana Ucrainei are 8 puncte si are un meci usor in ultima etapa impotriva israelitilor de la Maccabi Tel-Aviv.

Toate cele trei echipe au sanse de calificare insa pentru a fi sigure trebuie sa obtina o victorie in aceasta seara. Confruntarea dintre Chelsea si Porto este cea mai interesanta deoarece FC Porto este singura echipa care a reusit sa o invinga pe campioana Angliei, iar cele doua echipe au in lot multi jucatori exceptionali care pot face un meci spectacol.

Performantele celor doua adverse sunt strans legate de numele portughezului Jose Mourinho, care a reusit sa obtine succese notabile cat timp a antrenat cele doua grupari. Jose Mourinho este ultimul antrenor care a reusit sa castige cu o echipa portugheza atat UEFA Champions League cat si Cupa UEFA, dupa care a fost numit ca antrenor principal la echipa londoneza. O data cu el au fost adusi atunci la Chelsea mai multi jucatori portughezi, insa in lotul actual al campioanei Angliei nu se mai regaseste nici un fotbalist din Portugalia.

Jose Mourinho are nevoie de aceasta victorie pentru a pastra o sansa de a salva acest sezon, in conditiile in care Chelsea are foarte putine sanse la pastrarea titlului de campioana, un parcurs bun in Champions League  este obligatoriu. De fapt s-a vorbit in foarte multe randuri despre demiterea antrenorului portughez din functia de manager al echipei insa acesta are o clauza speciala care face aceasta demitere o miscare costisitoare.

FC Porto nu a mai reusit aceleasi performante ca in mandatul lui Mourinho dar inca au fotbalisti foarte buni care sunt achizitionati de marile cluburi ale Europei in schimbul unor sume impresionante. Dintre jucatorii pregatiti acum de  Julen Lopetegui se remarca     mexicanul Jesus Corona si camerunezul Vincent Aboubakar care sunt principalii marcatori ai echipei.

Casele de pariuri acorda prima sansa gazdelor de la Chelsea care sunt cotati cu 2.00 pentru o victorie in timp ce FC Porto este cotata cu 4.00 daca vor reusi sa produca o surpriza in aceasta seara. Exista si varianta sa se califice ambele echipe daca partida s-ar termina la egalitate, pronostic cotat cu 3.50, iar Dinamo Kiev nu va reusi o victorie necesara impotriva celor de la Maccabi Tel-Aviv.