Biletul Zilei
Biletul Zilei

Meciul Zilei 05.Decembrie.2015 – Wolfsburg vs Dortmund

dortmund logowolfsburg logoUltimul meci al zilei din Germania este si cea mai interesanta partida de astazi, Wolfsburg si Borussia Dortmund sunt ocupantele pozitiilor 2 si 3 in clasament si principalele contracandidate ale Bayernului la lupta pentru titlu.

Gazdele de la Wolfsburg au in prezent 25 de puncte, cu 7 mai putin de Borussia Dortmund, insa nici una dintre cele doua formatii nu se poate compara cu Bayern Munchen care are deja un avans de 8 puncte fata de a doua clasata si 15 puncte fata de Wolfsburg. Aceasta diferenta este greu de realizat, in special daca ne amintim ca suntem abia in turul campionatului, se pare ca echipa bavareza vrea sa-si asigure titlul cat mai devreme posibil.

Totusi acest lucru nu va diminua importanta acestei partide deoarece atat Wolfsburg cat si Dortmund au demonstrat ca sunt printre cele mai bune echipe din Germania. Wolfsburg a reusit sa castige in premiera Cupei Germaniei sezonul trecut cand au invins in finala chiar pe Borussia Dortmund, iar in Supercupa jucatorii lui Dieter Hecking au obtinut o victorie la loviturile de departaje in fata campioanei Bayern.

Cei de la Dortmund nu au avut prea mult succes in ultimii ani, plecarile lui Gotze, Lewandowski si a managerului Klopp au afectat mult rezultatele echipei, dar in acest sezon Thomas Tuchel a reinviat acel joc ofensiv si direct pe care il practica Borussia in urma cu 3 ani.

In momentul de fata cei de la Dortmund se pot mandri ca il au in echipa pe cel mai bun marcator din Bundesliga, gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang a reusit sa-i devanseze pe atacantii Bayernyului chiar daca Borussia nu are cea mai productiva ofenisva din Germania. In afara faptului ca se lupta in acest moment pentru un loc in topul clasamentului, cele doua adversare mai au ceva in comun: ambele au fost invinse cu acelasi scor de Bayern Munchen care si-a umilit adversarele la tiltul cu scorul de 5-1.

Dortmund si Wolfsburg sunt doua echipe care marcheaza mult, iar aceasta inclinatie ofensiva s-a vazut si in partdilele precedente, in luna mai a acestui an Wolfsburg invingea in finala cupei cu scorul de 3-1, iar in partdiele directe din campionat s-au marcat peste 3 goluri.

Pentru cei care vor sa parieze la acest derby probabil ca cel mai indicat pronostic ar fi peste 2.5 goluri inscrise pentru o cota de 1.60, dar casele de pariuri ofera o cota foarte buna si pentru un succes al celor de la Wolfsburg care sunt cotati cu 4.20, in timp ce Dortmund are cota 1.80 , fiind favorita agentiilor de pariuri.