Meciul Zilei 04.Septembrie.2015

Meciul zilei este fara indoiala Ungaria – Romania, un derby al Europei de Est, un duel in care orgoliile nationale vor fi impinse pana la extrem si pe langa acestea sunt puse in joc trei puncte care vor cantari foarte mult la finalul campaniei de calificare la Euro 2016.

Ungaria va intalni liderul grupei, insa Romania are doar 14 puncte in sase meciuri cu trei puncte mai mult decat adversara de astazi, pe langa cele doua formatii de astazi in varful clasamentului se afla si Irlanda de Nord cu 13 puncte. Romania este neinvinsa deocamdata, iar Ungaria are o singura infrangere pe teren propriu cu scorul de 2-1 contra Irlandei de Nord.

Antrenorul Romaniei Anghel Iordanescu are o misiune foarte grea deoarece formatia actuala duce lipsa de jucatori cu experienta care sa faca diferenta in momentele grele. Punctele forte ale oaspetilor sunt extremele si portarul, Tatarusanu sau Pantilimon sunt variante foarte bune pentru Iordanescu, iar pe flancuri acesta ii poate folosi pe Alexandru Maxim si Chipciu de la Steaua, de asemenea Gabriel Torje poate fi folosit si el pe postul de extrema dreapta.

In echipa maghiara principalele pericole sunt captianul echipei Balazs Dzsudzsak si veteranul Zoltan Gera, care la cei 36 de ani ai sai poate face diferenta prin experienta acumulata de-a lungul carierei. Managerul german al gazdelor, Bernd Storck prefera un fotbal ofensiv, care necesita foarte mult efort fizic, capitol la care echipa romana nu sta atat de bine ca cea maghiara.

In schimb Romania se poate concentra pe defensiva care trebuie sa fie foarte calma si organizata pentru a nu gresi, iar jucatorii romani se remarca prin tehnica lor care este una superioara fotbalistilor maghiari. In meciul din tur terminat la egalitate 1-1 s-au acordat 12 cartonase galbene, acest lucru se poate repeta si in partida de astazi datorita incarcaturii si tensiunii din teren fotbalistii vor avea multe intrari tari care vor fi penalizate de arbitru. Si aici romanii ar putea lua un avantaj, daca ii vor presa psihic pe maghiari pentru ca acestia sa cedeze si sub influenta tenisunii sa primeasca un cartonas rosu care va conta mult in cadrul jocului.

La casele de pariuri cele doua echipe sunt cotate cu sanse apropiate la victorie, pentru un succes al Ungariei pariorii vor obtine cota 2.90, iar pentru o reusita a Romaniei puteti primi cota 2.70. In strategia gandita de Anghel Iordanescu un rezultat de egalitate este satisfacator avnad in vedere ca deplasarea de la Budapesta este cea mai dificila pentru romani, asa ca pariorii pot alege si varianta de X care este cotata cu 3.00, deci sa speram ca nationala Romaniei sa respecte traditia si sa obtina cel putin un egal.