Biletul Zilei
Biletul Zilei

Italia vs Scotia Pariul Zilei 29.Mai.2016

italia logoscotia logoInainte de inceperea Campionatului European chiar si cele mai puternice echipe au nevoie de cateva meciuri de pregatire pentru a ajunge in cea mai buna forma la turneul final organizat de Franta. Italia este una dintre favoritele la castigarea acestei competitii iar in aceasta seara selectionata condusa de Antonio Conte va disputa o partida amicala in compania reprezentativei Scotiei, o echipa care nu s-a calificat pentru Euro 2016 dar care poate sa obtina un rezultat pozitiv in aceasta confruntare.

Italia este una dintre cele mai performante echipe italiene, in toata istoria lor peninsularii au adunat 4 Cupe Mondiale, un campionat european si un un trofeu olimpic. Italienii au fost cunoscuti intodeauna pentru jocul lor foarte tacticizat, insa la ultimele editii de campionat mondial sau european acestia nu au reusit sa-si arate valoarea.

Ultimul succes important al selectionatei Italiei a fost la Campionatul Mondial din 2006 organizat de Germania acolo unde au castigat trofeul intr-o finala contra Frantei in care a fost nevoie de lovituri de penaltiuri pentru a se decide castigatoarea. De partea cealalta Scotia nu are nici un trofeu important in palmares  desi majoritatea fotbalistilor evolueaza in campionatul englez, scotienii nu au obtinut foarte multe performante la nivel de echipa nationala.

De altfel selectionata pregatita de Gordon Strachan nu va partcipa nici la Campionatul European gazduit de Franta dupa ce au obtinut doar pozitia a patra intr-o grupa din care mai faceau parte Germania, Polonia, Irlanda, Georgia si Gibraltar. Cel mai periculos jucator al scotienilor in aceasta partida va fi Jordan Rhodes, atacantul celor de la Middlesbrough va incerca sa depaseasca defensiva italiana si sa marcheze cel putin un gol in poarta italienilor. De partea cealalta cei mai valorosi membri din echipa italienilor sunt: Lorenzo Insigne, Giacomo Bonaventura, Leonardo Bonucci si Stephan El Shaarawy.

In toata istoria intalnirilor dintre cele doua adversare Scotia a obtinut o singura victorie care a fost si prima partida disputata in 1965, de atunci si pana in prezent Scotia nu a mai obtinut nici un succes in fata Italiei care a inregistrat 5 victorii. Totusi casele de pariuri acorda sanse reale scotienilor sa obtina un rezultat istoric, o victorie a jucatorilor lui Gordon Strachan este cotata cu 5.20, in timp ce pentru un rezultat de egalitate se ofera cota 3.45.

Italia este favorita clara a acestei intalniri, casele de pariuri oferind cota 1.70 pentru cei care aleg acest pronostic, aceasta cota fiind foarte generoasa daca avem in vedere diferentele dintre cele doua echipe iar din acest motiv o victorie a italienilor este cel mai recomandat pronostic  pentru aceasta confruntare.