Biletul Zilei
Biletul Zilei

Hajduk Split vs CSMS Iasi – Meciul Zilei 21.Iulie.2016

Hajduk Split logoCSMS Iasi logoIn aceasta seara de la ora 21:30 pe stadionul Poljud din Split va avea loc o partida foarte importanta intre CSMS Iasi, prima reprezentativa a Romaniei aflata in Europa League, si Hajduk Split, echipa gazda care are cele mai multe sanse de a se califica.

Din pacate in meciul din tur moldovenii nu au reusit decat un rezultat de egalitate, scor 2-2, dupa ce au condus la pauza cu 2-0 prin golurile reusite de Andrei Cristea si Gianmarco Piccioni. In a doua repriza Hajduk Split a evoluat la adevaratul potential si au inscris prin Ohandza si Ahmed Said in prelungirile partidei, acest rezultat le ofera prima sansa  la calificare croatilor care acum vor beneficia de sprijinul fanilor iar misiunea jucatorilor de la CSMS Iasi va fi mult mai dificila.

Totus gruparea ieseana a demonstrat in aceasta vara ca poate face fata echipelor mai valoroase, intr-o partida amicala disputata in perioada de pregatire CSMS Iasi a remizat 2-2 cu Fenerbache , o formatie mult mai buna si decat Hajduk Split. Un amanunt foarte interesant legat de acel meci este faptul ca iesenii au condus la pauza tot cu scorul de 2-0, aceiasi jucatori fiind marcatorii reusitelor, iar adversara a obtinut egalarea pe finalul partidei.

Aceste asemanari ne demonstreaza faptul ca jucatorii pregatiti de Nicolo Napoli se mobilzeaza foarte bine atunci cand intalnesc un adversar mai puternic, insa isi pierd concentrarea si motivatia daca diferenta de scor este in favoarea  lor.  Golurile primite pe finalul partidei ne indica inca o data  faptul ca fotbalistii din campionatul Romaniei nu sunt foarte bine pregatiti fizic si nu au o rezistenta suficienta pentru a depune acelasi efort timp de 90 de minunte.

Sa speram ca in aceasta intalnire Hajduk Split va fi echipa mai obosita deoarece acestia au evoluat la sfarsitul saptamanii in campionat, unde au invins cu scorul de 2-0 pe Cibalia, iar antrenorul Marijan Pusnik si-a  folosit cei mai importanti jucatori in acea partida.

Asadar CSMS Iasi trebui sa fie foarte atenta la atacurile croatilor care vor prefera jocul pe extreme terenului unde Ante Erceg si Nikola Vlasic pot furniza centrari pentru varful Ahmed Said. Un alt punct forte al echipei gazda sunt fazele fixe, Hajduk Split are jucatori inalti si puternici care pot inscrie daca marcajul va fi lasat mai liber.

Chiar daca trebuie sa-i incurajam  pe cei de la CSMS Iasi si sa speram intr-o calificare in faza urmatoare, o victorie a celor de la Hajduk Split este cel mai sigur pronostic , casele de pariuri oferind cota 1.50 pentru acest rezultat care va decide prima echipa romaneasca eliminata din Europa League.