Biletul Zilei
Biletul Zilei

FC Brasov vs ASU Politehnica Timisoara – Meciul Zilei 27.Martie.2017

Ultima partida din aceasta etapa de Liga a doua aduce in atentia microbistilor romani un meci foarte interesant intre FC Brasov si ASU Politehnica Timisoara, doua echipe care se lupta pentru obiective diferite si care promit sa ne ofere un meci atractiv.

Aceasta confruntare va avea loc pe Stadionul Tineretului din Brasov, o arena care este obisnuita cu partidele din Liga I, insa de doua sezoane FC Brasov incearca sa revina in primul esalon al fotablului romanesc. In acest moment formatia brasoveana se claseaza pe pozitia a patra din liga secunda si exista o diferenta de 12 puncte intre echipa antrenata de Cornel Talnar si liderul clasamentului, Juventus Bucuresti.

Totusi FC Brasov are sanse reale de promovare in acest sezon, cu o victorie in aceasta partida pot urca pe pozitia secunda din Liga a doua, o clasare care le-ar aduce brasovenilor revenirea in Liga I.

Oaspetii de astazi au o poveste total diferita fata de FC Brasov, pentru ASU Politehnica Timisoara acesta este primul sezon in Liga a doua si obiectivul banatenilor este evitarea retrogradarii. Acest club sustinut de fanii timisoreni a avut o ascensiune spectaculoasa din liga a cincea si peste cativa ani suporterii alb-violeti spera sa promoveze in primul esalon fotbalistic din Romania.

Inaintea acestei etape formatia de pe Bega se clasa pe locul 14 iar in ultimele 5 etape acestia au suferit o singura infrangere, aceste rezultate oferind jucatorilor pregatiti de antrenorul Sorin Brandescu  incredere si un oral bun pentru meciul de astazi.

In lotul timisorenilor cei mai importanti jucatori sunt: atacantii Stefan Blanaru si Alexandru Badauta, mijlocasul Dan Birau si portarul grec Markos Gakos. In tabara cealalta exista mai mult fotbalisti adusi din Liga I, in formula de astazi a brasovenilor microbistii ii pot urmari pe Stefan Grigorie, Vlad Munteanu, Andrei Poverlovici sau Sabrin Sburlea.

Partida din tur a oferit o supriza pariorilor deoarece FC Brasov era favorita la vicotrie  insa meciul s-a terminat la egalitate 1-1, golul timisorenilor fiind marcat de Blanaru dintr-un penalty transformat in minutul 63.

Avand in vedere faptul ca brasovenii beneficiaza acum de avantajul terenului prorpriu, formatia banateana are si mai putine sanse  sa obtina un rezultat pozitiv. Casele de pariuri acorda cota 5.60 pentru un succes surprinzator al oaspetilor, in timp ce pentru un rezultat de egalitate se acorda cota 4.80.

Chiar daca este cotata doar cu 1.40 o vicotrie a gazdelor reprezinta cel mai indicat pronstic deoarece trupa antrenata de Cornel Talnar are in lot jucatori mai experimentati care pot face diferenta in aceasta confruntare.