Biletul Zilei
Biletul Zilei

Croatia vs Portugalia – Meciul Zilei 25.Iunie.2016

croatia logoportugalia logoIn faza optimilor de finala de la Campionatul European se intalnesc doua dintre cele mai puternice echipe de la acest turneu final, atat Croatia cat si Portugalia au surprins prin rezultatele obtinute in grupa .

Echipa care a surprins placut este Croatia, acestia au castigat o grupa dificila din care mai facea parte Turcia, Cehia si Spania, croatii au reusit sa obtina 7 puncte si au fost foarte aproape de punctajul maxim. Daca Croatia reusea sa pastreze avantajul de 2 goluri pe care l-a avut in meciul cu Cehia ar fi fost singura echipa de la acest turneu final care ar fi obtinut 3 victorii din primele 3 meciuri. Chiar si in aceste conditii jucatorii croati si-au demonstrat valoarea in partida contra Spaniei in care au fost condusi cu 1-0 dar au revenit si au castigat acel meci.

Portugalia se afla intr-o situatie opusa, desi a intalnit adversari inferiori portughezii nu au obtinut nici o victorie si s-au calificat in faza optimilor de pe pozitia a treia. Fanii portughezilor isi puneau foarte multe sperante in Cristiano Ronaldo care a marcat 2 goluri impotriva Ungariei dar a avut o evolutie dezamagitoare in partidele contra Austriei si Islandei.

Asadar reprezentativa portugheza trebuie sa se revanseze fata de fanii nationalei care asteapta de la vedetele din lotul Portugaliei sa contribuie mai mult in acest meci. Cei mai importanti fotbalisti pe care selectionerul Fernando Santos ii va folosi astazi sunt Nani, Ricardo Quaresma, Joao Moutinho, fundasul Pepe si capitanul Cristiano Ronaldo.

De partea cealalta croatii se vor baza pe Ivan Rakitic, Luka Modric, Ivan Perisic si Mario Mandzukic. Desi nu este o natiune foarte mare Croatia si-a dezvoltat fotbalul foarte mult in ultimii ani, tinerii jucatori crescuti in campionatul intern, in special la Dinamo Zagreb, sunt transferati pe sume foarte mari la cluburile importante ale Europei. Aceasta filosofie a condus la imbunatatirea calitatii echipei nationale care are acum in componenta fotbalisti de la Inter Milan, FC Barcelona, Real Madrid sau Juventus Torino.

Aceasta generatie formidabila a Croatiei poate produce prima victorie intr-un meci direct contra Portugaliei care s-a impus in cele 3 confruntari anterioare. Si agentiile de pariuri se asteapta ca Croatia sa domine ostilitatile in aceasta seara, iar pariorii care vor alege sa mizeze pe victoria croatilor vor obtine cota 2.70, in timp ce un succes al Portugaliei este cotat cu 3.00. Cel ma sigur pronostic pentru pariori este varianta de 1X care este cotata cu 1.40  si asigura castigul si in cazul in care Croatia nu va reusi sa se impuna in cele 90 de minute.