Biletul Zilei
Biletul Zilei

China vs Islanda – Meciul Zilei 10.Ianuarie.2017

Cel mai interesant meci al zilei va avea loc astazi de la ora 14:00 pe  Guangxi Sports Center Stadium acolo unde nationala Chinei va primi vizita selectionatei Islandei, intr-un meci in care vom putea urmari multi fotbalisti cu potential.

Pana in prezent fotbalul chinez nu a produs foarte multe talente, dar in ultimii ani s-au investit sume foarte mari de bani pentru transferearea unor fotbalisti din Europa care sa ridice niveulul campionatului Chinei. Aceasta strategie va imbunatati si performantele nationalei Chinei care nu are in componenta nici un jucator care sa evolueze in strainatate. La conducerea acestei nationale se afla tehnicianul italian Marcelo Lippi, un antrenor cu foarte multa experienta care a mai pregatit pe Napoli, Inter Milano, Juventus Torino sau nationala Italiei. Meciul contra Islandei este prima partida din Cupa Chinei, o competitie amicala la care mai participa Croatia si Chile, alte doua adversare care au multi jucatori valorosi.

Selectionata Islandei s-a remarcat la Campionatul European din 2016 organizat de Franta, acolo unde a ajuns pana in sferturile competitiei si au realizat cea mai mare surpriza din acest turneu, eliminarea Angliei. Spre deosebire de adversara sa din aceasta seara, trupa islandeza se bazeaza pe jucatori care evolueaza in campionatele straine, acesti fotbalisti au mai multa experienta si pot decide rezultatul unei partide.

Chiar daca in lotul nationalei islandeze se remarca cativa fotbalisti din Premier League, selectionerul Heimir Hallgrimsson va conta pe forta grupului si spera ca fotbalistii sai sa evolueze ca o echipa compacta, la fel ca in meciurile de la Euro 2016.  De altfel islandezii au un moral mai bun decat adversara de astazi, chinezii nu au reusit nici o victorie in ultimele 5 partide, in timp ce Islanda a obtinut 4 victorii din cele mai recente 5 meciuri disputate. Infrangerile cu Syria si Uzbekistan au afectat foarte mult increderea fotbalistilor chinezi, iar in aceasta confruntare Marcelo Lippi spera ca fanii din tribune sa le readuca dorinta de victorie fotbalistilor chinezi.

Cele doua echipe nu s-au intalnit niciodata pana in prezent, deci pariorii ar trebui sa aleaga cel mai posibil pronostic pe baza formei actuale a celor doua adversare. Chiar daca evolueaza pe teren propriu China este cotata cu a doua sansa la victorie, un succes al gazdelor fiind cotat cu 3.20, aceasi cota fiind oferita si in cazul in care meciul se termina la egalitate.  Totusi noi va recomandam sa mizati pe o victorie obtinuta de echipa islandeza, acest pronostic este cotat cu 2.15 si are sanse foarte mari sa fie castigator deoarece nordicii formeaza o echipa mai omogena.