Biletul Zilei
Biletul Zilei

Burkina Faso vs Egipt – Meciul Zilei 01.Februarie.2017

Cupa Africii pe Natiuni este aproape de ultimul act, iar in aceasta seara de la ora 21:00 se vor intalni Burkina Faso si Egipt in prima semifinala a acestei competitii. Cele doua echipe au avut pana acum un parcurs  bun insa exista foarte multe diferente, iar in continuarea acestui articol vom prefata aceasta intalnire si va vom oferi  cel mai indicat pronostic.

Burkina Faso este o prezenta neobisnuita in aceasta faza a competitiei deoarece aceasta nationala nu a dispus niciodata de jucatori foarte valorosi care sa obtina rezultate importante. Probabil ca cel mai cunoscut jucator din istoria acestei natiuni este Jonathan Pitroipa, un fotbalist care inca mai este in activitate si evolueaza la Al-Nasr Dubai, in Emiratele Arabe Unite.

In cariera sa Pitroipa a jucat la Freiburg, Hamburger si  Stade Rennes, insa cel mai valoros fotbalist din lotul actual al Burkinei Faso este Bertrand Traore care evolueaza pentru clubul olandez Ajax Amsterdam. Acesta are doar 21 de ani si poate deveni viitorul capitan al nationalei din Burkina Faso care nu a castigat niciodata un trofeu si nici nu a participat la Campionatul Mondial.

Adversara de astazi a Burkinei Faso este una dintre cele mai puternice formatii din Cupa Africii pe natiuni. In echipa egiptenilor se afla multi jucatori talentati care evolueaza in cele mai tari campionate ale Europei, printre acesti fotbalisti ii vom aminti pe Mohamed Salah de la AS Roma, Ramadan Sobhi de la Stoke City, Mohamed Elneny de la Arsenal Londra sau Ahmed Hassan care evolueaza pentru Braga. Selectionerul Egiptului, Hector Cuper, a convocat si 12 fotbalisti din campionatul intern, ceea ce inseamna ca fotbalul s-a dezvoltat foarte mult in aceasta tara.

Nationala egipteana a reusit sa castige pana acum de 7 ori acest trofeu, iar la aceasta editie egpitenii au reusit sa o invinga pe Uganda, Ghana si Maroc, in faza sferturilor, aceste rezultate demosntrand valoarea nationalei antrenate de Hector Cuper.

Intre Burkina Faso si Egipt au existat doar 3 intalniri anterioare, toate cele 3 confruntari directe fiind castigata de egipteni, iar cea mai recenta vicotrie a fost inregistrata intr-un amical disputat pe 27 februarie 2016.

Agentiile de pariuri anticipeaza un meci echilibrat si ofera cota 3.90 celor care vor miza pe o vicotrie obtinuta de Burkina Faso, iar pentru un rezultat de egalitate la sfarsitul celor 90 de minute se ofera cota 2.90.

Chiar daca nu ne asteptam la o diferenta mare de scor noi va recomandam sa mizati pe victoria Egiptului care este cotata cu 2.25 si care ii vor duce egipteni mai aproape de inca  un trofeu al Cupei Africii pe natiuni.