Biletul Zilei
Biletul Zilei

Austria Viena vs Rapid Viena – Meciul Zilei 12.Februarie.2017

In aceasta duminica de la ora 17:30 pe stadionul  Ernst Happel Stadion din Viena va avea loc derby-ul capitalei austriece intre Austria Viena si Rapid Viena, doua rivale care se lupta pentru titlu de foarte multi ani.
Gazdele acestei partide sunt cei de la Austria Viena, formatie care se afla pe a patra pozitie a campionatului austriac cu 37 de puncte, la 10 puncte diferenta de rivalii de la Rapid Viena care ocupa a cincea pozitie din clasament.

In prima liga din Austria doar campioana poate evolua in UEFA Champions League, iar urmatoarele doua clasate participa in Europa Lague. Liderul campionatului este in acest moment Atach, formatie care a adunat 42 de puncte si care se afla la 2 puncte in fata campioanei en-titre Salzburg, aceasta grupare fiind favorita la castigarea titlului si in acest an.

Rapid Viena a terminat sezonul precedent pe pozitia secunda, insa acum sunt sanse foarte putine ca trupa antrenata de Damir Canadi sa revina in primele clasate. Fanii acestei grupari sunt dezamagiti de performantele obtinute de favoritii lor deoarece Rapid Viena este unul dintre cele mai titrate cluburi din Austria, iar in palmaresul acestuia se afla 32 de titluri de campioana a Austriei, 14 Cupe ale Austriei, doua Cupe Mitropa, dar si un titlu si o Cupa pe care Rapid Viena le-a cucerit in perioada in care evoluau in competitiile Germaniei.

Observam ca cele mai multe succese au fost obtinute de Rapid Viena cu multi ani in urma, iar in perioada recenta Austria Viena si Salzburg au dominat competitiile austriece.

In palmaresul rivaliilor de la Austria Viena se afla 24 de titluri de campioana, 27 de Cupe ale Austriei si 2 Cupe Mitropa, insa situatia actuala a formatiei este mai buna decat a adversarei de astazi.

Totusi ambele formatii au evoluat in grupele Europa League si nu au obtinut calificarea in primavara europeana, ceea ce inseamna ca antrenorii celor doua formatii se pot concentra mai mult la meciurile din campionat. Ultima partida directa dintre cele doua rivale a avut loc in luna octombrie atunci cand Austria Viena a reusit sa se se impuna in deplasare cu scorul de 2-0.

Pentru partida de astazi casele de pariuri anticipeaza un duel foarte tensionat si spectaculos, pentru victoria oricarei dintre cele doua formatii se acorda cota 2.60, in timp ce pentru un rezultat de egalitate se ofera o cota cuprinsa intre 3.10 si 3.40,  in functie de agentia pe care o alegeti. Noi va propunem sa mizati pe optiunea de peste 2.5 goluri marcate, un pronostic care este cotat cu 1.80  si care asigura spectacolul in aceasta partida.