Anglia vs Portugalia Meciul Zilei 02.Iunie.2016

anglia logoportugalia logoMicrobistii au placerea de a urmari in aceasta seara un meci de gala intre Anglia si Portugalia, doua echipe care ar putea juca chiar si in finala Campionatului European deoarece sunt printre favorite la castigarea turneului. Aceasta partida va avea loc pe stadionul  Wembley si va fi condusa de o brigada de arbitri din Italia, avand in vedere modul in care se arbitreaza in Serie A trebuie sa ne asteptam la multe intreruperi de joc si la un numar ridicat de cartonase acordate. De altfel englezii care prefera un joc mai liber vor trebui sa se adapteze acestui stil si sa evite tackling-urile dure.

Ambele nationale s-a calificat fara probleme la turneul final, Anglia obtinand chiar maximul de puncte in campania de calificare, o performanta care ii face pe fanii britanici sa vizeze la al doilea succes important din istoria nationalei dupa Cupa Mondiala cucerita in 1966. In selectionata actuala toti jucatorii convocati de antrenorul Roy Hodgson evolueaza in Premier League, ceea ce inseamna ca Anglia are una dintre cele mai omogene formatii de la Campionatul European. Lotul actual al gazdelor reprezinta o combinatie intre jucatori experimentati si fotbalisti tineri cu mult potential, capitanul Wayne Rooney va fi asistat in lina de atac de Raheem Sterling, Harry Kane sau mijlocasul Jack Wilshere.

De partea cealalta exista doar 8 fotbalisti care evolueaza in campionatul Portugaliei, restul jucatorilor de la nationala fiind de la cluburi din diverse tari. Probabil ca cea mai interesanta prezenta este portarul Ricardo care a fost convocat desi a ajuns la varsta de 33 de ani, acesta fiind pe teren alaturi de starul Cristiano Ronaldo si la finala din 2004 a Campionatului European atunci cand Portugalia a fost invinsa de Grecia cu  scorul 1-0.

Acea finala a fost cea mai mare performanta pentru nationala Portugaliei din ultimii ani desi au avut tot timpul jucatori foarte valorosi si talentati portughezii nu castigat niciodata vreun trofeu important. Ultima intalnire dintre Anglia si Portugalia a avut loc in sferturile de finala ale Campionatului Mondial din 2006, atunci Wayne Rooney a fost eliminat in minutul 62 si nu a mai ajuns la loviturile de la departajare unde portarul Ricardo a obtinut calificare pentru portughezi.

Anglia are sansa sa se razbune in aceasta seara pentru acea eliminare, iar casele de pariuri acorda cota 2.25 pentru pariori care aleg sa mizeze pe succesul oaspetilor. Acesta este cel mai indicat pronostic pentru confruntarea dintre Anglia si Portugalia deoarece selectionerul portughez va prefera sa il menajeze pe Cristiano Ronaldo pentru meciurile de la turneul final.