Biletul Zilei
Biletul Zilei

Algeria vs Tunisia – Meciul Zilei 19.Ianuarie.2017

Cel mai interesant meci al zilei se va disputa pe Stade de Franceville acolo unde vom asista la un meci foarte tensionat intre Algeria si Tunisia, doua rivale regionale care vor incerca sa obtina cele 3 puncte.

Cele doua selectionate e afla in Grupa B din Cupa Africii pe Natiuni, o grupa din care mai face parte Senegal si Zimbabwe, insa dupa prima etapa senegalezii se afla pe prima pozitie cu 3 puncte in timp ce Tunisia ocupa ultimul loc. Algeria si Zimbabwe au terminat la egalitate in partida precedenta, iar acest meci va conta foarte mult in situatia acestei grupe.

Alegria a fost favorita la victorie in meciul precedent si are prima sansa la victorie si in aceasta seara,  iar trupa pregatita de belgianul Georges Leekens are in componenta multi fotbalisti de valoare care pot influenta scorul acestei partide. Cei mai importanti fotbalisti din lotul algerienilor sunt: Faouzi Ghoulam de la Napoli, Nabil Bentaleb de la Schalke, Yacine Brahimi de la FC Porto, Riyad Mahrez si Islam Slimani care evolueaza la clubul englez Leicester City. In partida precedenta cel mai remarcat fotbalist a fost Riyad Mahrez care a reusit sa marcheze ambele goluri pentru algerieni.

In tabara tunisienilor exista mai multi fotbalisti care evolueaza in campionatul intern, Etoile Sportive du Sahel si Club Africain Tunis fiind cluburile cu cei mai multi jucatori convocati la echipa nationala. Totusi cei mai valorosi membri ai nationalei evolueaza in strainatate, fundasul Aymen Abdennour de la Valencia si atacantul Wahbi Khazri care evolueaza la Sunderland fiind cei mai cunoscuti fotbalisti ai tunisienilor.

Nationala Tunisiei a castigat o singura data Cupa Africii pe Natiuni la editia din 2004, iar algerienii au cucerit trofeul in 1990, insa la aceasta editie selectionata Algeriei are mai multe sanse de a ajunge pana in fazele finale ale competitiei.

Intre cele doua rivale regionale au avut loc mai multe intalniri, prima partida directa a avut loc in 1968 si a fost castigata de tunisieni cu scorul de 2-1, iar cea mai recenta confruntare s-a terminat la egalitate cu scorul de 1-1, desi Algeria a evoluat mai mult de o repriza in inferioritate numerica.

Chiar daca nu va fi o diferenta mare de scor in aceasta partida sunt putine sanse ca Tunisia sa se se impuna, cota pentru vicotria acestora fiind 3.10. Aceasi cota este oferita si pentru un rezultat de egalitate, insa cel mai indicat pronostic pentru pariori este o victorie a algerienilor care este cotata cu 2.40  deoarece jucatorii antrenati de Georges Leekens trec printr-o forma mai buna.