Biletul Zilei
Biletul Zilei

Admira vs Salzburg – Meciul Zilei 19.Mai.2016

Admira logo Salzburg logoCupa Austriei a ajuns la meciul final, iar in aceasta confruntare Admira si Salzburg se vor lupta pentru cucerirea trofeului care ar incununa un sezon de succes. Ambele formatii si-au atins obiectivul propus la inceputul sezonului, Salzburg este noua campioana a Austriei in timp ce Admira va juca sezonul urmator in Europa League, chiar daca va pierde aceasta finala.

Admira a terminat campionatul pe locul 4 dupa principalele favorite la titlu Salzburg, Austria Viena si Rapid Viena, trupa pregatita de Ernst Baumeister obtinand cea mai buna clasare din ultimii 4 ani. Aceasta performanta este cu atat mai importanta daca ne amintim ca Admira nu este o echipa cu pretentii in fotbalul austriac, din cauza bugetului redus fiind foarte putini fotbalisti din strainatate in lotul pregatit de Baumeister.

De partea cealalta Salzburg are cel mai valoros lot din Austria, fiind si echipa cu cei mai multi straini din prima liga austriaca. Antrenorul spaniol Oscar Garcia pregateste din lotul de 31 de jucatori doar 8 austrieci, ceilalti fiind de nationalitati diverse. Aceasta strategie a clubului din Salzburg se datoreaza in primul rand finantarii foarte puternice de care se bucura din partea sponsorilor si este o filosofie total opusa celor de la Admira. Totusi Salzburg a fost cel mai de succes club al Austriei din ultimii ani, reusind sa castige 5 titluri de campioana si 3 Cupe ale Austriei in ultimii 7 ani.

Din pacate pentru campionatul austriac cei mai buni jucatori ai campionilor de la Salzburg se vor transfera la Leipzig, in prima liga germana, acolo unde se vor concentra si majoritatea investitilor ale finantatorului actual. In momentul de fata cei mai valorosi membri din echipa lui Salzburg sunt: Jonatan Soriano, Omer Damari, Valentino Lazaro si Naby Keita, pentru acesti jucatori este ultima sansa sa mai joace in tricoul lui Salzburg si sa se bucure alaturi de fani de castigarea trofeului.

Ultimele 3 intalniri directe dintre cele doua adversare au fost castigate de Salzburg care a realizat si scorul campionatului prin victoria cu 8-0 din luna octombrie a anului trecut. Aceste rezultate ne indica clar care echipa este favorita la victorie, agentiile de pariuri oferind cota 8.00 pentru cei care vor miza pe victoria Admirei si cota 4.75 pentru cei care pariaza pe un rezultat de egalitate.

Cel mai sigur pronostic al acestei finale este o victorie a jucatorilor de la Salzburg, desi este cotata doar cu 1.30 aceasta poate aduce un profit pariorilor daca este combinata pe bilet cu alte meciuri sau daca este mizata o suma mai mare.